Dagens opskrift er en af mine yndlings-fiske-pålæg og det behøver ikke kun være til jul, at de spises.
Jeg har de dejligste bardomsminder fra besøg hos min Moster, hvor hun står i køkkenet og laver disse. Vi har altid fået meget fisk, når vi har været på besøg hos dem. De bor i Hvidesande området, min Onkel var fisker og Moster arbejdede på en fiskefabrik.
Så da jeg skulle lave disse, var det helt naturligt at spørge Moster til råds :O)
Stegte
sild i eddike.
16 stk.
8 stk. Sild,
rensede
Salt
Peber
Smør, til
stegning
Olie, til
stegning
LAGE:
1 stk.
Laurbærblad
15 stk.
Peberkorn
1 tsk. Salt
Sildene
rengøres for evt. ben, indvolde og skæl. Rygfinnen klippes af og sildene
halveres i fileter og skylles. De duppes tørre med et stykke køkkenrulle på
kødsiden. Skindsiden skal være fugtig, for at melet kan hænge ved.
Hvedemelet
lægges i en tallerken, salt og peber tilsættes og blandes rundt. Fileterne
vendes heri.
Smør og olie
varmes op i en pande, og når det er gyldent, steges fileterne ved jævn varme, i
ca. 3 minutter på hver side. Herefter lægges de i en dyb skål.
Til lagen
bringes alle ingredienserne i kog og koges indtil at sukkeret er opløst. Lagen
stilles til afkøling. Den hældes over sildene, gerne mens den stadig er lun.
Sildene opbevares på køl, minimum et døgns tid inden de spises.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Min
egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: Sildefileterne
kan evt. smøres med sennep inden at de vendes i melet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar