Denne kage minder mig om familie besøg hos farmor og farfar, da jeg var barn. Vi fik ofte denne kage. Måske til julefrokosten 1. juledag, fordi den sagtens kan laves i forvejen ??
Men som skrevet, var vi altid til julefrokost hos dem. Med massere af julelækkerier. Farmors hjemmelavet frikadeller husker jeg også. Små og lækre. Farmor lavede generelt alt selv. Mobber fortæller osse, at det er farmor, der har lært hende at sylte.
Med den madglade familie jeg har, er det vel egentlig ikke så mærkelig, at jeg ender ud med at være et madøre uden lige :O)
Denne opskrift jeg har brugt, er en luksus udgave eller måske det bare skal kaldes en modernisering. I gamle dage blev den lavet med palmin og kakao. Denne udgave er med smør og chokolade.....MUMS
Mine fine nisser, som Mobber selv har strikket. De er SÅ søde :O)) |
Kiksekage.
15 skiver
3 stk.
Æggeblommer
1 stk.
Appelsin, skal fra
24 stk.
Vanillekiks, firkantede
Smørret
smeltes for svag varme i en gryde. Chokoladen hakkes. Gryden fjernes fra blusset
og chokoladen røres i. Der røres indtil at chokoladen er helt smeltet. Dernæst
røres æggeblommerne og sigtet florsukker i. Massen skal røres til den er helt
glat og blank.
En aflang
bageform (ca. 1 ½) beklædes med film. Lidt af chokolademassen kommes i bunden
af formen og der lægget et lag kiks ovenpå. Kom derefter endnu et tyndt lag
chokolademasse på, og fortsæt skiftevis med kiks og chokolademasse, så der
bliver ca. 6 lag kiks.
Der afsluttes
med chokolademasse og overfladen glattes.
Kiksekagen
skal stå til afkøling i køleskab i minimum 3 timer, inden den kan skæres i
skiver og serveres.
TIPS: Gør dig
selv den tjeneste at sigte flormelisen, for de små hvide klumper der ses i
chokolademassen på mit billede, er usigtet florsukker :O))
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Mad
bladet: Spis Bedre. Nr.: 12, (december 2013), side: 33
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar