mandag den 2. december 2013

2. december - låge nummer 2 - leverpostej

Glædelig 2. december.....

Her i min opskrift julekalender, vil der komme opskrifter af forskellig art, men alt har med julen at gøre. Der vil komme forslag til småkager, konfekt, pålæg & lune retter til julefrokosten, alternativer til julemaden og desserten selve juleaften :O)

Hvis du fulgte med igår aftes, så så du at jeg lagde en ret nem opskrift ind på RUGBRØD. Det tager ingen tid at røre sammen og skal blot direkte i ovnen. Og hvad er bedre end nybagt rugbrød med friskbagt leverpostej på. Så dagens opskrift i julekalenderen er selvfølgelig leverpostej :O))


Leverpostej.

400 g. Lever
150 g. Spæk
1 stk. Løg (stort)
1 stk. Æg
2 ½ dl. Piskefløde
2 spsk. Hvedemel
2 tsk. Groft salt
Peber

Lever, spæk og løg køres gennem kødhakkeren. Alternativt kan lever og spæk købes i hakket form og så blendes løget blot.

Æg, mel, fløde og krydderier røres i leverblandingen. Og den hældes op i et par smurte forme.

Bages i vandbad ved 180o C i ca. 60 minutter, eller til en kernetemperatur på 75o C.

Leverpostejen skal helst fryses rå, og så bages direkte fra frost. Man kan sagtens fryse den færdigbagte postej, men den bliver nemt smuldret i konsistensen.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min elskede mor
FRYSEEGNET: JA, helst rå. Fryses den efter bagning, vil den få en grynet konsistens efter tøning.
SERVERES MED:
TIPS & TRICKS:
ANDET: Ønskes en grovhakket postej hakkes lever og spæk en enkelt gang og ønskes en fin postej, hakkes lever og spæk 2 gange

Ingen kommentarer:

Send en kommentar