Her i min opskrift julekalender, vil der komme opskrifter af forskellig art, men alt har med julen at gøre. Der vil komme forslag til småkager, konfekt, pålæg & lune retter til julefrokosten, alternativer til julemaden og desserten selve juleaften :O)
Hvis du fulgte med igår aftes, så så du at jeg lagde en ret nem opskrift ind på RUGBRØD. Det tager ingen tid at røre sammen og skal blot direkte i ovnen. Og hvad er bedre end nybagt rugbrød med friskbagt leverpostej på. Så dagens opskrift i julekalenderen er selvfølgelig leverpostej :O))
1 stk. Løg (stort)
1 stk. Æg
2 ½ dl.
Piskefløde
2 spsk.
Hvedemel
2 tsk. Groft
salt
Peber
Lever, spæk
og løg køres gennem kødhakkeren. Alternativt kan lever og spæk købes i hakket
form og så blendes løget blot.
Æg, mel,
fløde og krydderier røres i leverblandingen. Og den hældes op i et par smurte
forme.
Bages i
vandbad ved 180o C i ca. 60 minutter, eller til en kernetemperatur
på 75o C.
Leverpostejen
skal helst fryses rå, og så bages direkte fra frost. Man kan sagtens fryse den
færdigbagte postej, men den bliver nemt smuldret i konsistensen.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Min
elskede mor
FRYSEEGNET:
JA, helst rå. Fryses den efter bagning, vil den få en grynet konsistens
efter tøning.
SERVERES MED:
TIPS &
TRICKS:
ANDET: Ønskes
en grovhakket postej hakkes lever og spæk en enkelt gang og ønskes en fin
postej, hakkes lever og spæk 2 gange
Ingen kommentarer:
Send en kommentar