Dagens opskrift har jeg virkelig glædet mig til at vise dig. Det er en klassiker i de danske hjem hele året rundt, men juleudgave er altså noget så lækker :-D
Normalt er det noget jeg "bare" ville gå til slagteren og købe. Og jeg tror mange gør det samme, for bare tanken om at lave det selv, kan virke skræmmende. Manden og jeg havde da osse frygtet det værste, for mange havde prøvet at skræmme os. Men vi blev faktisk positiv overrasket, det var slet ikke så svært som vi havde troet :O)
Det blev til en dejlig smagfuld og saftig medister. |
Julemedister.
4 ½ tsk. Salt
2 tsk. Peber,
stødt
2 tsk. Sukker
1 tsk.
Ingefær, stødt
1/4 tsk.
Allehånde, stødt
1/4 tsk.
Nellike, stødt
1/4 - ½ l.
Suppe/bouillon
1 spsk.
Kartoffelmel
Løget hakkes
fint. Kødet røres sejt med salt. Løg, peber og krydderier tilsættes og farsen
røres godt. Herefter kommes kartoffelmelet i under omrøring. Og derefter væsken,
som tilsættes lidt efter lidt. Farsen skal have en blødere konsistens end til
frikadeller, nærmest lidt grødagtigt.
Farsen må
gerne hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og bagefter smages den til. Steg
eller kog evt. en prøve, for at se om smagen passer dig.
Tarmen er
saltet og skal derfor ligge i koldt vand i ca. 30 minutter, herefter skylles
den igennem med vand et par gange også.
Farsen skal
nu fyldes i tarmen.
Jeg brugte
min Kenwood, hvor jeg har et pølsehorn til. Manden hjalp mig - det var nemmest
at være to. En til at komme farsen ned i sneglen og en til at styre tarmen, når
den blev fyldt.
Pølsen må
ikke stoppes for hårdt, da den udvider sig ved stegning.
Når tarmen er
stoppet og du er udgået for fars, skal du gennemgå hele tarmen, hvor du
"massere" pølsen, så farsen fordeles ligeligt i hele tarmen. Så kan
du dele den i passende stykker og evt. fryse den ned.
Nogle koger
deres medister inden de bruner den af. Det gør jeg ikke - jeg steger den
langsomt ved svag varme i smør og olie.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar