fredag den 20. december 2013

20. december - låge nummer 20 - jødekager

Glædelig 20. december......



Dagens opskrift bliver den sidste julesmåkage i årets julekalender. Den er nem og hurtig at lave. Børnene vil sikkert synes, at det er hyggeligt, at være med til at stikke dem ud, pensle og pynte dem.


Jødekager.
Ca. 75 stk.
250 g. Hvedemel
150 g. Smør
100 g. Sukker
1 stk. Æg
Æg, til pensling
Kanel og sukker, til drys

Smørret findeles i melet, og sukkeret blandes i. Ægget tilsættes, og dejen æltes hurtigt sammen og sættes på køl i ca. 30 minutter.

Dernæst rulles den ud til en tynd plade. Den stikkes ud til små runde småkager, ca. 5 - 6 cm. i diameter.

Kagerne lægges på en papirbeklædt plade, gerne lidt tæt, da de ikke vokser.
De pensles med sammenpisket æg, drysses med kanel og sukker.

Bages ved 200o i 6 - 8 minutter.


TIPS: Småkagerne kan yderlige pyntes med hakkede mandler.


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Frøken Jensens gode julemad”
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar