Rødkålssalat.
6 per.
4 stk.
Appelsiner
1 stk.
Granatæble
DRESSING:
Saft fra
granatæblekernerne
2 spsk.
Solbærsaft, koncentreret
1 spsk.
Akacie honning
2 spsk. Æblecider eddike
1 tsk. Dijon
sennep
Salt
Peber
Rødkålen
snittes meget fint - jeg kørte min gennem mit rivejern.
Kernerne tages ud af granatæblet, gør det gerne over en skål, så saften ikke går til spilde. Bund og top
skæres af appelsinerne, de stilles på den nu flade bund og skrællen skæres af
siderne fra top mod bund, så de hvide hinder osse fjernes. Vend dem evt. og se
om du har fået alt det hvide med i første omgang, ellers fjerner du det
bagefter. Herefter lægger du appelsinen i din venstre hånd og kniven i højre og
så skære du ned langs de hvide hinder på begge sider af appelsinbåden og sådan
fortsætter du hele vejen rundt og vupti du har nu lavet appelsin-filetter. Hold
appelsinen hen over samme skål som du brugte til granatkernerne, for så kan du
lade filetterne falde herned i og samtidig samle saften osse. Inden du kasserer
resten af appelsinen, presser du det sidste saft ud i skålen osse. Valnødderne
hakkes groft og salaten blandes sammen.
Alle
ingredienserne til dressingen røres sammen, den smages til og hældes over
salaten.
Salaten
anrettes på et fad, pyntes med valnødder og er nu klar til servering.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Min
egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar