Det var i forvejen en svær dag, for jeg skulle til sidste session i den angst terapigruppe, hvor jeg har gået siden august måned. Det var meget overvældende og jeg var meget berørt at afskeden. For det er 7 fantastiske mennesker jeg har mødt og været sammen med ca. en gang om ugen, i de sidste 4 måneder. Vi kendte ikke hinanden i forvejen, men har åbnet os for hinanden og fortalt om vores angst. Det har været grænseoverskridende. Men samtidig har det osse været rart at se, at der er andre end mig der har det svært og slås med nogle af de samme ting, som jeg osse gør.
Inden vi sagde farvel, skulle vi berette om hvordan det var gået siden sidst, som var før jul. Så meget naturligt fortalte jeg om Whiskey. Om hvordan det hele var foregået, mine tanker omkring aflivningen, om livet og hverdagen bagefter. Og ikke mindst om jeg virkelig kæmper med mit trøste/overspisningsproblem, ved at været gået ind i denne 5:2 Kur. Og de 2 terapeuter, som har fulgt os, roste mig meget for den indsats jeg gør.
Selvom jeg var ked af det i torsdag, gennemførte jeg fastedagen og det var faktisk uden de store sultproblemer, så jeg har lært, at hvis jeg vågner og er sulten op til en fastedag, skal jeg nok lige overveje at spise bare en lille smule, for ikke at gå op i limningen igen en anden god gang.
Havregrød med æble & kanel:
MÅLTID 1:
HAVREGRØD MED ÆBLE &
KANELTOTAL: 217 Kcal
"GRATIS": Salt, kanel,
Havregrynene og 2 dl. vand bringes i kog under omrøring. Det koges igennem i 3 - 4 minutter, smages til med et nip salt.
Det serveres med æbletern, kanel og evt. lidt Sukrin.
Jeg havde kun finvalset havregryn. 45 gram af disse svarer til 1 dl.
Karry suppe med kylling:
1½ l. Vand
Salt
Chili
HUSK: Inden tilberedningen, skal alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.
Champignonerne renses for jord og skæres i tynde skiver. Peberfrugterne skylles, stokken, frøstolene fjernes og de skæres i tern.
Champignonerne renses for jord og skæres i tynde skiver. Peberfrugterne skylles, stokken, frøstolene fjernes og de skæres i tern.
Kyllingen skæres i små stykker.
Champignonerne svitses i en meget varm gryde, uden fedtstof. Når de frigiver deres væske, hældes dette fra og gemmes til senere. Når de er svitset, tages de op af gryden igen.
Olien varmes op og karryen brændes af heri. Kyllingen tilsættes og svitses til den er gylden. Champignon og peberfrugt tilsættes, sammen med vand, champignonvæsken og bouillonterningerne. Suppen småsimre i 10 - 15 minutter, til kyllingen er mør. Den smages til med salt og chili.
Jeg har her fundet Kcal-indholdet i de forskellige ingredienser. Jeg har brugt KALORIETABEL.DK . Og findes tingene ikke der, bruger jeg DTU's FØDEVAREDATABANK.
Kylling uden skind 132 Kcal pr. 100 gram
Champignon 22 Kcal pr. 100 gram
Peberfrugt, grøn 21 Kcal pr. 100 gram
10 g . Rapsolie 88
15 g . Karry 51
296 g . Kylling filet 391
534 g . Champignon 117
203 g . Peberfrugt, grøn 43
251 g . Peberfrugt, rød 75
20 g . Hønsebouillon (2 tern) 52
1 dl . Champignon, vand fra -
Z x 100 = Q
X = Summen af alle ingredienser i kcal
Y = Vægten af den færdige ret
Z = Kcal-indhold i 1 g af retten
Q = Kcal-indhold i 100 g af retten
Eller skrevet på en anden måde:
Kcal total : Vægten af den færdige ret = Kcal-indhold af 1 g.
Kcal-indhold af 1 gram i den færdige ret x 100 = Kcal-indhold i 100 g.
817 : 2477 =0.33
(Portionsstørrelse i g. x Kcal-indholdet i
Udregning af kalorieindholdet:
Rapsolie 884 Kcal pr. 100 gram
Karry 339 Kcal pr. 100 gram Kylling uden skind 132 Kcal pr. 100 gram
Champignon 22 Kcal pr. 100 gram
Peberfrugt, grøn 21 Kcal pr. 100 gram
Peberfrugt, rød 30 Kcal pr. 100 gram
Hønsebouillon, tern 260 Kcal pr. 100 gram
Jeg startede med at ordne kylling og grønsager. Herefter vejede jeg dem af. I min portion var der:
1½ l. Vand 0
Salt 0
Chili 0
Kcal total 817
Da jeg havde lavet suppen, vejede jeg den færdige portion. Den vejende 2477 gram. Og nu kunne jeg regne Kcal-indholdet ud pr. 100 gram.
Jeg brugte igen Klidmosters FORMEL:
X : Y = Z Jeg brugte igen Klidmosters FORMEL:
Z x 100 = Q
X = Summen af alle ingredienser i kcal
Y = Vægten af den færdige ret
Z = Kcal-indhold i 1 g af retten
Q = Kcal-indhold i 100 g af retten
Eller skrevet på en anden måde:
Kcal total : Vægten af den færdige ret = Kcal-indhold af 1 g.
Kcal-indhold af 1 gram i den færdige ret x 100 = Kcal-indhold i 100 g.
817 : 2477 =0.33
0.33 x 100 = 33 Kcal pr 100 g .
Udregning af Kcal-indhold i en portion:Jeg valgte at min portion skulle være på 400 g.,
400 x 0.33 = 132 Kcal
Resten af suppen kan suppen sagtens fryses, og så har man nem mad til en anden fastedag.
MÅLTID 2:
KARRYSAUPPE MED KYLLING:MÅLTID 2:
DESSERT:
TOTAL: 258 Kcal
"GRATIS": Vand, salt, chili
Ved servering blev suppen toppet med skyr. Til dessert spiste jeg æbler i både.
DAG TOTAL: 217 + 258 = 475 Kcal
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Mine egne opskrifter
SERVERES MED:
TIPS & TRICKS:
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar