torsdag den 30. januar 2014

Farsbrød med nødder.

Vi fik jo den lækre RODFRUGTLASAGNE MED HYTTEOST til vores fastedag i mandags. Det var en kæmpe portion, vi fik bikset sammen, så i stedet for at komme mere i, vores allerede overbelastede fryser, vi bestemte os for at spise den, de efterfølgende dage, bare med lidt kød til.

Så jeg legede med lidt tanker om hvad, der kunne være lækkert tilbehør til lasagnen. Det skulle dog indeholde fetaost, for jeg fandt en rest i fryseren. 

Resultatet blev et farsbrød og det blev faktisk rigtig vellykket. 
Normalt forventer man ikke, at man skal bruge tænderne meget, når man spiser farsbrød, men bare at få en lækker blød mundfuld fars. 

Nødderne i dette farsbrød gjorde at et almindelig gennemsnitlig hverdagsmåltid, blev hevet op på gudeniveau :O)


Farsbrød med nødder.
4 per.
500 g. Svinekød, hakket
100 g. Løg, i små tern
75 g. Spinat, hakket
125 g. Feta, smuldret
50 g. Hasselnødder, groft hakkede
2 stk. Æg
1 spsk. Hvedemel
½ - 1 dl. Vand
Salt
Peber

Kødet røres sejt med salt. Løg, spinat, feta, nødder, peber og æg tilsættes og farsen røres godt. Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.
Farsen stilles på køl, i ca. 30 minutter, for at hvile. Bagefter smages den til.

Farsen kommes i et smurt fad og formes til et farsbrød. Der tilsættes vand i fadet, som kan bruges til sky til sauce.

Steges ved 200o i ca. 35 - 40 minutter, eller til en kerne temperatur på 75o

TIPS:



INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Min egen opskrift

FRYSEEGNET: JA

SERVERES MED: RODFRUGTLASAGNE

TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar