søndag den 26. januar 2014

Rødbede-chokolade-brownie.

Den her lidt anderledes kage, smager virkelig skønt, dejlig fugtig med små stykker af chokolade i. Næste gang skal den helt sikkert laves med grofthakkede valnødder i.

Bryder man sig ikke om rødbeder, tror jeg sagtens, at denne kage ville fungere med revne æbler i, i stedet for.


Rødbede-chokolade-brownie.
6 - 8 per.
4 stk. Æg
150 g. Sukker
200 g. Rødbede, fintrevet
150 g. Smør, smeltet, afkølet
100 g. Hvedemel
2 spsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver                                          
4 spsk. Kakao
100 g. Chokolade, mørk, groft hakket

Æg og sukker piskes sammen til en luftig æggesnaps. Mel, vanillesukker, bagepulver og kakao vejes af i en skål. Det vendes i æggesnapsen, sammen med rødbederne og chokoladen. Smørret røres i tilsidst. Dejen kommes i en smurt form. Jeg brugte en springform.

Bages ved 175o C i ca. 45 minutter.

Når kagen er afkøles, kan den pyntes med lidt glasur og rød kokosmel.

TIPS: Jeg lavede rød kokosmel ved at tage en stump skrællet rødbede, gøre den fugtig under vandhanen og derefter rulle den rundt i kokossen så den tager farve. Lad herefter kokossen ligge i en skål eller lignende, så den kan tørre.


INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: www.familiejournal.dk

FRYSEEGNET: JA

SERVERES MED: -

TIPS & TRICKS: -

ANDET: Næste gang tror jeg at der skal valnødder i.
Og i stedet for rødbede, kan revne æbler anvendes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar