tirsdag den 4. februar 2014

5:2 Kuren - fastedag nr. 10.

Så er januar overstået, vi er gået ind i februar og det er nu at de fleste allerede er stået af den kur/kostomlægning, som de lovede sig selv i nytårsforsættet, at ville gennemføre.

Manden og jeg har virkelig fundet den kur, der virker for os. Så vi fortsætter vores 2 ugentlige fastedage. Og vi faster med glæde.

Derudover hygger jeg mig gevaldigt med, at finde ud af hvad vi skal spise, lave mængde og kalorie udregninger.

I går spiste vi:
Havregrød med blåbær & sirup:

MÅLTID 1:
45 g. Havregryn, finvalset        165 Kcal
10 g. BLÅBÆRSIRUP                32 Kcal
50 g. Blåbær, friske                 24 Kcal
TOTAL:                                 221 Kcal

Havregrynene og 2 dl. vand bringes i kog under omrøring. Det koges igennem i 3 - 4 minutter, smages til med et nip salt. Herefter tilsættes de friske blåbær og lunes med et øjeblik. 
Grøden kommes i en skål og toppes med BLÅBRÆSIRUPPEN.

Jeg havde kun finvalset havregryn. 45 gram af disse svarer til 1 dl.
 
 
"Nudel"salat med grillet kylling:


MÅLTID 2:
150 g. Kylling u. skind             150                       
150 g. Squash                        24
100 g. Gulerod                       36                         
40 g. Forårsløg                       13          
50 g. Peberfrugt                     15                                       
50 g. Æble                             26                                       
27 g. FRANSK DRESSSING      19          

TOTAL:                                 283 Kcal   

 "GRATIS": Salt, peber, vand                            
Kyllingen krydres med salt og peber og grilles ca. 3 minutter på hver side. Herefter afkøles den og hver filet deles i 2 eller 3 stykker.
Gulerødderne og squash rengøres og skæres i strimler på en Spiralizer. Hvis man ikke har sådan en, kan man skære dem i tynde skiver først på langs og derefter i strimler. Forårsløgene renses og skæres i tynde ringe.
Peberfrugt skæres i tynde stimler. Kernehuset skæres fra æblet og det skæres i tynde skiver. Disse skiver skæres i strimler.
Salaten kommes i en skål, sammen med salt, peber og FRANSK DRESSING. Det hele vendes rundt og salaten anrettes på en tallerken og afpyntes med den grillede kylling.
TIPS: Lav gerne salaten nogle timer før servering, så den kan trække smag. Vent med at pynte den med kyllingen, til lige inden servering.
DAG TOTAL: 221 +283   =      504 Kcal




INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Mine egne opskrifter
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar