tirsdag den 4. februar 2014

Fransk dressing.



2 per.
1/2 fed Hvidløg, knust
1 tsk. Dijonsennep
1 dl. Kørvel, hakket
1 spsk. Hvid balsamico eddike
1 spsk. Vand
Salt
Peber

HUSK: Inden tilberedningen, skal alle ingredienser nøje afvejes for at kunne udregne Kcal-indholdet i den færdige suppe, hvis den skal bruges i 5:2 Kuren.

Bland hvidløg, sennep,  hakket kørvel, balsamico og vand. Smag til med salt og peber.


TIPS: Hvis dressingen skal bruges til en salat med fyldige grønsager som fx kål, kartofler eller ris, kan du tilsætte 1/2 spsk. olivenolie. Olien giver god smag, men kan sagtens udelades, da det er mængden af kørvel, som tykner dressingen.


Udregning af Kalorieindholdet:
Kørvel                                    59 Kcal pr. 100 g.
Dijonsennep                           165 Kcal pr. 100 g.
Hvid balsamico eddike              4 Kcal pr. 100 g.
Hvidløg                                  160 Kcal pr. 100 g


4 g. Hvidløg                           6 Kcal
15 g. Dijonsennep                  25 Kcal
21 g. Kørvel                           12 Kcal
15 g. Vand                             0 Kcal
15 g Hvid balsamico                1 Kcal
Kcal total                               44



Færdig dressing vejede:          61 g.                                                  

44 : 61 = 0.72
0.72 x 100 = 72 pr. 100 g

(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g)


Udregning af Kcal-indhold i en portion: 
Jeg fik 27 g. dressing
27 x 0.72 = 19  Kcal

(Portionsstørrelse i g. x Kcal-indholdet i 1 g. = Kcal-indhold i portionen)


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.spisbedre.dk

FRYSEEGNET: NEJ


TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar