søndag den 16. februar 2014

Saftige koldhævede speltboller.

Er der noget bedre end at stå op til friskbagt morgenbrød. Disse boller kræver ikke meget. De kan bages, mens hunden luftes eller man tage sig et bad.

Saftige koldhævede speltboller.
Ca. 30 stk.
1 l. Vand, kold
½ pk. Gær
1 spsk. Olie
3 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
125 g. Hytteost, 1.5 %
250 g. Gulerod, groft revne
1 ½ dl. Rugmel, groft
3 dl. Solsikkekerner
1 kg. Fuldkorns speltmel
Ca. 1 kg. Hvedemel

Gæren opløses i vandet. Når dette er opløst, tilsættes solsikkekerner, gulerod, hytteost, rug- og speltmel. Dette røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt tilsættes, sammen med hvedemelet. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, dejen skal være klistret, med en konsistens som en tyk grød.

Dejen æltes grundigt sammen, så den bliver lækker og smidig - dækkes ti med film og stilles på køl i 8 - 12 timer - gerne natten over.

Efter hævning skal der ikke røres i dejen, den sættes blot på en papirbeklædt bageplade med en ske dyppet i vand. Bollerne kan evt. piskes med sammenpisket æg eller vand og drysses med lidt kerner. Pladerne stilles ind i ovnen, imens den varmer op.


Bages ved 200o C i ca. 25 - 30 minutter. Husk at læggen den tid til, som din ovn er om at varme om. Min er ca. 15 minutter. Så bagetiden i alt for mine er ca. 40 - 45 minutter.

INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Min egne opskrifter

FRYSEEGNET: JA

SERVERES MED: -

TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar