Er der noget bedre end at stå op til friskbagt morgenbrød. Disse boller kræver ikke meget. De kan bages, mens hunden luftes eller man tage sig et bad.
Saftige
koldhævede speltboller.
Ca. 30 stk.
½ pk. Gær
1 spsk. Olie
3 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
1 ½ dl. Rugmel, groft
Ca.
Gæren
opløses i vandet. Når dette er opløst, tilsættes solsikkekerner, gulerod, hytteost,
rug- og speltmel. Dette røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt
tilsættes, sammen med hvedemelet. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, dejen
skal være klistret, med en konsistens som en tyk grød.
Dejen æltes
grundigt sammen, så den bliver lækker og smidig - dækkes ti med film og stilles
på køl i 8 - 12 timer - gerne natten over.
Efter
hævning skal der ikke røres i dejen, den sættes blot på en papirbeklædt
bageplade med en ske dyppet i vand. Bollerne kan evt. piskes med sammenpisket
æg eller vand og drysses med lidt kerner. Pladerne stilles ind i ovnen, imens
den varmer op.
Bages ved 200o C i ca. 25 - 30 minutter. Husk at læggen den tid til, som din ovn er om at varme om. Min er ca. 15 minutter. Så bagetiden i alt for mine er ca. 40 - 45 minutter.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION:
Min egne opskrifter
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar