Lemon
kys.
Ca.
40 stk.
4
stk. Æggehvider
140
g. Sukker, blendet
1
tsk. Citron, saft fra
1
stk. Citron, skal fra
Hviderne
kommes i en skål og piskes stive. Når de begynder at skumme, kommes
citronsaften i.
Der
piskes til hviderne er stive og luftige. Herefter tilsættes sukkeret med en
spsk. ad gangen. Sådan fortsættes der, indtil al sukkeret er tilsat.
Smag og/eller farve røres i og massen kommes i en sprøjtepose, gerne med en
tylle i. De sprøjtes på en papirbeklæde plade. Gerne med en smule mellemrum, da
de vokser en lille smule.
Bages
ved 100o C i ca. 1 ½ - 2 timer. (Ovnen skal stå på ”almindelig” ovn)
De skal være helt tørre og gennembagte.
TIPS: Når de er afkøles, opbevares de i en lufttæt
beholder.
-
Hviderne skal helst have stuetemperatur, når de skal piskes stive. Det gør det
nemmere at få pisket luft ind i dem.
-
Skålen skal være helt ren. Hvis der f.eks. findes ”gammelt” fedtstof, kan det
gøre at hviderne ikke kan piskes stive.
-
Man kan med fordel blendet sukkeret meget fint, så er det nemmere at få
indarbejdet i dejen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min
egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar