lørdag den 15. februar 2014

Lemon kys.


Lemon kys.
Ca. 40 stk.
4 stk. Æggehvider
140 g. Sukker, blendet
1 tsk. Citron, saft fra
1 stk. Citron, skal fra
Hviderne kommes i en skål og piskes stive. Når de begynder at skumme, kommes citronsaften i.
Der piskes til hviderne er stive og luftige. Herefter tilsættes sukkeret med en spsk. ad gangen. Sådan fortsættes der, indtil al sukkeret er tilsat.
Smag og/eller farve røres i og massen kommes i en sprøjtepose, gerne med en tylle i. De sprøjtes på en papirbeklæde plade. Gerne med en smule mellemrum, da de vokser en lille smule.
Bages ved 100o C i ca. 1 ½ - 2 timer. (Ovnen skal stå på ”almindelig” ovn) De skal være helt tørre og gennembagte.
TIPS: Når de er afkøles, opbevares de i en lufttæt beholder.
- Hviderne skal helst have stuetemperatur, når de skal piskes stive. Det gør det nemmere at få pisket luft ind i dem.
- Skålen skal være helt ren. Hvis der f.eks. findes ”gammelt” fedtstof, kan det gøre at hviderne ikke kan piskes stive.
- Man kan med fordel blendet sukkeret meget fint, så er det nemmere at få indarbejdet i dejen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -


Ingen kommentarer:

Send en kommentar