Lørdag var det nemt at lave mad. ÆBLEKØDBOLLERNE var jo lavet dagen før, så det var bare en karrysauce og ris, der skulle røres sammen.
Når vi laver karrysauce til ris, jævner vi den aldrig så meget, som til en til sauce, der serveres til kartofler. Vi kan godt lide at saucen er mere flydende og nemmere "finder vej" ned gennem risene :O)
For at gå helt "the Asian way", burde jeg have drysset tallerken med koriander, istedet for forårsløg. Men for at være hudløs ærlig, så kan jeg ikke fordrage det. Jeg synes, det smager af parfume. Derfor er det, en af de få råvarer, der aldrig vil få adgang til bloggen :O)
Boller i karry - Asian style.
3 - 4 per.
1 port. ÆBLEKØDBOLLER
1
ds. Ananas, i små tern + saft fra
1
stk. Løg, i fine tern
4
fed. Hvidløg, knust
1
ds. Kokosmælk (400 ml.)
2
tern Hønsebouillon
3
dl. KOGEVAND FRA KØDBOLLERNE
Karry
Spidskommen,
stødt
Ingefær
Chili
Salt
Peber
1
dl. Vand (til jævning)
3
– 4 spsk. Hvedemel (til jævning)
Olie,
til stegning
Forårsløg,
i ringe, til pynt
Olien
varmes op i en gryde, karryen drysses heri og brændes af. Løg og hvidløg
tilsættes og svitses med et par minutter. Herefter tilsættes ananassaften, kokosmælk,
vand og bouillon og bringes i kog.
Mel
og vand rystes sammen til en meljævning, og hældes i saucen, mens der piskes,
indtil saucen har den ønskede konsistens. Herefter skal sauce koges igennem i
ca. 5 minutter, for at fjerne melsmagen. Så smages den til med
krydderierne og ananassen vendes i til sidst.
VED
SERVERING:
Saucen
hældes henover kødbollerne og der drysses med forårsløg.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: ÆBLEKØDBOLLER
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar