Der dukkede en omgang STUVEDE SELLERI, i en portionsstørrelse til en dag. Så selvfølgelig skulle vi have boller i selleri. Men jeg synes ikke, at det "bare" skulle være de almindelige kødboller, derfor valgte jeg at tilsætte et æble til farsen. For det går jo rigtig godt til både selleri, men også i en KARRYSAUCE, som vi ligeså godt kunne få dagen efter, til resten af kødbollerne.
Det var et sjovt indput med æble i farsen, det blev til en saftigere og lidt mere sødlig kødbolle.
I fryseren fandt jeg derudover også, en selleritop, fra i efteråret. Den kom jeg i kogevandet, til kødbollerne, sammen med lidt salt og bouillon.
Æblekødboller.
4
per.
500
g. Svinekød, hakket
1
stk. Løg, blendet
1
stk. Æble, syrligt, groft revet
1
- 2 stk. Æg
2
spsk. Hvedemel
½
dl. Vand
1
tsk. Salt
¼
tsk. Sukker
Peber
1 stk. Bouillonterning,
Kødet
røres sejt med salt. Løg, æble, peber og æg tilsættes og farsen røres godt.
Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en
passende konsistens, den må dog gerne være lidt blødere, end til en almindelig
frikadellefars.
Nu
skal farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til bagefter.
En
gryde vand bringes i kog, sammen med bouillonen og en spiseske dyppes i det
kogende vand. Farsen formes som en bolle, på størrelse med en valnød, ved hjælp
af hånden og skeen. Bollen lægges i det kogende vand.
Når
alle bollerne er i gryden skrues der ned for varmen og de koger i ca. 8 - 10
minutter til de føles faste.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: BOLLER I SELLERI eller BOLLER I KARRY
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar