mandag den 16. september 2013

Boller i selleri.

Der er rigtig gået farmor-mad i den her i Casa del Fangel for tiden. Manden er jublende glad, for han ELSKER sovs og kartofler :O)

Idag har menuen stået på noget så simpelt som boller i selleri. Jeg ved der er mange der hader knoldsellerien, men jeg synes den er noget at det skønneste, jeg elsker dens krydret smag, så det er en af efterårets og vinterens yndlingsgrønsager.

KØDBOLLER i selleri med kogte kartofler og et drys persille.

Stuvede selleri.
4 per.
½ -1 stk. Knoldselleri, i tern på ca. 1 x 1 cm.
3 - 4 dl. Vand (kogevand)
2½ dl. Piskefløde
2 - 3 spsk. Hvedemel
1 dl. Vand (til jævning)
Salt
Peber
Persille, til drys

Sellerien kommes i en gryde, vandes hældes ved og det krydres med salt. De koges, til de er næsten møre, der må stadig gerne være bid i. Herefter tages de op med en hulske og kommes i en skål, mens saucen laves:
Kogevandes fra sellerien forbliver i gryden og fløde hældes ved. Har man ikke nok væske, kan man evt. tilsætte lidt af kogevandet fra kødbollerne.
Sauces koges op og jævnes med en meljævning. Den skal herefter koges igennem igen, i ca. 5 minutter, for at fjerne melsmagen. Smages til med salt og peber og tilsæt selleriternene. Og den er nu klar til servering.

2 kommentarer: