Idag har menuen stået på noget så simpelt som boller i selleri. Jeg ved der er mange der hader knoldsellerien, men jeg synes den er noget at det skønneste, jeg elsker dens krydret smag, så det er en af efterårets og vinterens yndlingsgrønsager.
KØDBOLLER i selleri med kogte kartofler og et drys persille.
|
4 per.
½ -1 stk. Knoldselleri, i
tern på ca. 1 x 3 -
2½ dl. Piskefløde
2 - 3 spsk. Hvedemel
Salt
Peber
Persille, til drys
Sellerien kommes i en
gryde, vandes hældes ved og det krydres med salt. De koges, til de er næsten
møre, der må stadig gerne være bid i. Herefter tages de op med en hulske og
kommes i en skål, mens saucen laves:
Kogevandes fra sellerien
forbliver i gryden og fløde hældes ved. Har man ikke nok væske, kan man evt.
tilsætte lidt af kogevandet fra kødbollerne.Sauces koges op og jævnes med en meljævning. Den skal herefter koges igennem igen, i ca. 5 minutter, for at fjerne melsmagen. Smages til med salt og peber og tilsæt selleriternene. Og den er nu klar til servering.
Mums, hvor ser det lækkert ud :)
SvarSletTak Line :O)
SletOg tak for at du kigger med, det gør mig glad