De er så søde, blød og fine, og vil passe rigtig godt til en pige-prinsesse-fødselsdag. Man smager ikke rødbeden, den giver bare lidt naturlig sødme og saftighed.
Det er lidt synd, men farven på billedet snyder en smule. De er mere lyserøde i virkeligheden. |
Og så opdagende jeg de fine røde prikker, da de blev flækket. |
Prinsesseboller (eller rødbede brud).
Ca.
22 stk.
7
dl. Vand
1
pk. Gær
1
spsk. Olie
2½
tsk. Salt
1
tsk. Sukker
250
g. Hytteost, 1,5 %
250
g. Rødbede, groft revne
150
g. Græskarkerner
100
g. Havregryn
Ca. 1100
g. Hvedemel
Gæren
opløses i vandet. Temperaturen
på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere
vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør
gærcellerne.
Når
gøren er opløst, tilsættes rødbede, græskarkerner, hytteost og havregryn. Dette
røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt tilsættes, sammen med
hvedemelet. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, da det er ikke sikkert dejen
kan absorbere hele mængden. Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig,
men den skal være klisteret, den skal være klistret, med en konsistens som en
tyk grød. Den stilles til efterhævning et lunt sted til den når dobbelt
størrelse, ca. 1 time
Dejen
slås ned og da den er klistret, sættes den på bagepladen, med en ske, der er
dyppet i vand. Bollerne stilles til efterhævning i ca. 30 minutter. Hvorefter
de pensles med vand og drysses med havregryn.
Bages
ved 200o C i ca. 25 minutter.
TIPS: Ønsker man en rund fin formet bolle, tilsættes der blot mere mel, til dejen ikke er klistret og så formes de som normale boller.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar