torsdag den 6. marts 2014

Prinsesseboller

......eller rødbede brud om man vil. Men jeg synes nu, at det første lyder sødere. 
De er så søde, blød og fine, og vil passe rigtig godt til en pige-prinsesse-fødselsdag. Man smager ikke rødbeden, den giver bare lidt naturlig sødme og saftighed.


Det er lidt synd, men farven på billedet snyder en smule. De er mere lyserøde i virkeligheden.
Og så opdagende jeg de fine røde prikker, da de blev flækket.
Prinsesseboller (eller rødbede brud).
Ca. 22 stk.
7 dl. Vand
1 pk. Gær
1 spsk. Olie
2½ tsk. Salt
1 tsk. Sukker
250 g. Hytteost, 1,5 %
250 g. Rødbede, groft revne
150 g. Græskarkerner
100 g. Havregryn
Ca. 1100 g. Hvedemel

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gøren er opløst, tilsættes rødbede, græskarkerner, hytteost og havregryn. Dette røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt tilsættes, sammen med hvedemelet. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig, men den skal være klisteret, den skal være klistret, med en konsistens som en tyk grød. Den stilles til efterhævning et lunt sted til den når dobbelt størrelse, ca. 1 time
Dejen slås ned og da den er klistret, sættes den på bagepladen, med en ske, der er dyppet i vand. Bollerne stilles til efterhævning i ca. 30 minutter. Hvorefter de pensles med vand og drysses med havregryn.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.


TIPS: Ønsker man en rund fin formet bolle, tilsættes der blot mere mel, til dejen ikke er klistret og så formes de som normale boller.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar