fredag den 7. marts 2014

Jordbærsirup.

Efter at vi har spist frugt-sirupper på vores skyr, i forbindelse med 5:2 Kur, er jeg blevet helt vild med det. Så jeg rodede fryseren igennem og fandt nogle jordbær. Og det blev den lækreste jordbærsirup ud af. 

Jeg ved, at der er en del der bruger mine 5:2 opskrifter, så jeg har valgt at næringsberegne denne, så den også kan bruges på fastedage.


Jordbærsirup.
Ca. 600 gram
750 g. Jordbær
100 g. Sukker
1½ dl. Vand
Atamon

Jordbærerne blendes til en glat pure. De kommes i en gryde, sammen med sukker og vand. Det koges under omrøring i ca. 30 – 40 minutter, til det har en tyk konsistens.
Siruppen kommes på Atamonskyllede glas.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: ?
SERVERES MED: Skyr eller pandekager
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

_______________________________________________________________________________
Kcal af Jordbærsirup:
Jordbær                  41 Kcal pr 100 g.
Sukker                   406 Kcal pr. 100 g.
”GRATIS”: Vand

752 g Jordbær         308
100 g. Sukker          406
106 g. Vand            0
Kcal i alt                 714 Kcal

Færdig mængde: 637 g.

(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g)

714 : 637 = 1.12 pr 1 g.

1.12 x 100 = 112 Kcal pr 100 g.

Udregninge af portionsstørrelse:
(Portionsstørrelse x Kcal-indholdet i 1 g. = Kcal-indhold i den enkelte portion)

En portionsstørrelse på 20 g, er Kcal indholdet:

20 x 1.12  = 22 Kcal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar