onsdag den 5. marts 2014

Pulled chicken med indiske krydderier.

Jeg har længe tænkt på at lave pulled chicken, men der har bare været så meget andet. Men eftersom Manden skulle starte nyt job igår, måtte det gerne være lidt ekstra lækkert forkælelse til ham, men også lidt nemt til mig, for jeg havde osse en hektisk dag. Jeg skulle jo i terapigruppe, for anden gang. Så der var et køren frem og tilbage. Kyllingen passer jo sig selv, når den først er smidt i ovnen, så det var nemt.

Jeg må indrømme at pulled pork, synes jeg ikke var det helt store hit, jo bevares, det smagte da okay. Men jeg var ikke blown away, måske fordi jeg egentlig ikke er så meget for BBQ-sauce? Tjaaa, hvem ved.

Men denne langtidsstegte kylling var virkelig lækker. Det var nogle skønne krydderier og sammen med salaten, SAUCEN og ikke mindste det hjemmebagte FLADBRØD var det fantastisk.

Rubben er blandet og klar.

Kyllingen er klar til at komme i ovnen.

Kyllingen er færdigstegt og vendt i fonden.

FLADBRØD toppen med spinat, gulerod, ananas, kyllingen & HVIDLØGSSAUCE.
  
Velbekomme - her er den færdige wrap.

Pulled chicken med indiske krydderier.
4 per.
1350 g. Kylling
1 stk. Løg
1 stk. Gulerod
2 dl. Vand

RUB:
1½ tsk. Karry
3 tsk. Hvidløg, tørret
1½ tsk. Ingefær, stødt
1½ tsk. Spidskommen, stødt
1 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Kanel, stødt
1½ tsk. Sennepspulver, stødt
1 tsk. Kardemomme, stødt
3 tsk. Farin
1½ tsk. Salt, fint
Peber, stødt
Chili

DAGEN FØR SERVERING:
Krydderierne blandes og skindet fjernes på kyllingen. Den kommes i en pose og rubben tilsættes. Der slås knude på posen, og rubben gnides ind i kødet. Herefter skal den ligge på køl, til marinering natten over.

PÅ DAGEN FOR SERVERING:
Kyllingen kommes i en stegeso, sammen med grønsager og vand.

Steges ved 125o C i ca. 4½ - 5 time. Når halvdelen af tiden er gået, vendes kyllingen og der tjekkes at der stadig er en smule vand i bunden.

Når kyllingen er færdig, tages alt kødet fra skroget og trækkes fra hinanden. Det vendes i væsken, der var i bunden under stegningen.

TIL SERVERING:
Vi spise det med lune FLADBRØD til. De blev toppet med spinatblade, gulerodsstrimler, ananas i tern, kyllingen og HVIDLØGSSAUCE, herefter blev de rullet sammen og serveret.


TIPS:


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: FLADBRØD & HVIDLØGSSAUCE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hejsa

      Jeg var også helt forbavset over hvor fantastisk det var. Det skal helt sikkert laves igen

      Knus Låvise

      Slet
  2. Mums... det skal prøves :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia :-D

      Så håber jeg du bliver lige så vild med det som jeg var ;-)

      Knus Låvise

      Slet