Naanbrød.
8
stk.
20
g. Gær
3 dl. Mælk
2½ dl. Yoghurt, naturel
25 g. Smør, smeltet
1 tsk. Salt
2 tsk. Bagepulver
½ spsk. Sukker
500 g. Hvedemel
3 dl. Mælk
2½ dl. Yoghurt, naturel
25 g. Smør, smeltet
1 tsk. Salt
2 tsk. Bagepulver
½ spsk. Sukker
500 g. Hvedemel
Olivenolie,
til pensling
Nigellafrø,
til drys
Flage salt, til drys
Gæren
røres ud i væsken. Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser. Husk
at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele
mængden.
Dejen
æltes grundigt sammen til den er glat og smidig. Det er en meget fast dej, så
det kan være en fordel at bruge en køkkenmaskine, til at køre denne dej sammen
i.
Herefter
skal dejen efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen
deles i 8 stykker, og rulles forholdsvis tyndt ud, så den får den klassiske
dråbeformede facon. De pensles med olivenolie og drysses med nigellafrø eller
groft salt.
I
OVN:
Bages
på bagepapir ved 240o i ca. 9 minutter.
PÅ
BAGESTEN PÅ GRILL:
Bagestenen
lægges på den KOLDE grill og varmes op sammen med grillen. Hvis en kold sten lægges,
på en varm grill, vil stenen flække.
Grillen
varmes op til ca. 225o og brødene lægges direkte på bagestenen. De
bages i ca. 5 - 7 minutter, ved svag varme. De kan evt. vendes undervejs, så de
ikke bliver alt for mørke på bunden.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.udeoghjemme.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: CHICKEN TIKKA, INDISK KYLLINGE SUPPE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar