fredag den 18. april 2014

Naanbrød.

Ultra nemme madbrød. De smager fantastisk, men egner sig ikke at blive frosset ned, de bliver meget meget tørre. Så lav kun dem I får spist i løbet af et par dage.


Naanbrød.
8 stk.
20 g. Gær
3 dl.  Mælk
2½ dl. Yoghurt, naturel
25 g. Smør, smeltet
1 tsk. Salt
2 tsk. Bagepulver
½ spsk. Sukker
500 g. Hvedemel
Olivenolie, til pensling
Nigellafrø, til drys
Flage salt, til drys

Gæren røres ud i væsken. Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt sammen til den er glat og smidig. Det er en meget fast dej, så det kan være en fordel at bruge en køkkenmaskine, til at køre denne dej sammen i.
Herefter skal dejen efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen deles i 8 stykker, og rulles forholdsvis tyndt ud, så den får den klassiske dråbeformede facon. De pensles med olivenolie og drysses med nigellafrø eller groft salt.

I OVN:
Bages på bagepapir ved 240o i ca. 9 minutter.

PÅ BAGESTEN PÅ GRILL:
Bagestenen lægges på den KOLDE grill og varmes op sammen med grillen. Hvis en kold sten lægges, på en varm grill, vil stenen flække.

Grillen varmes op til ca. 225o og brødene lægges direkte på bagestenen. De bages i ca. 5 - 7 minutter, ved svag varme. De kan evt. vendes undervejs, så de ikke bliver alt for mørke på bunden.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.udeoghjemme.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: CHICKEN TIKKA, INDISK KYLLINGE SUPPE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar