søndag den 11. maj 2014

Pølsebrød.

Manden havde pludselig lyst til hotdogs. Pølserne havde vi på frost, men pølsebrød var der ingen af. 
Heldigvis er gær og mel faste produkter på vores hylder, så vi bagte en portion. Det tog ikke mere end et par timer, og de blev faktisk rigtig lækre.

Pølsebrødene er rullet, penslet og klar til ovnen.

Pølsebrød.
Ca. 13 stk.
2 ½ dl. Vand, lunkent
1 stk. Æg
40 g. Sukker
5 g. Salt
25 g. Gær
75 g. Smør
Ca. 550 g. Hvedemel
Æg, til pensling

Gæren røres ud i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser. Husk ikke at tilsætte alt melet på en gang, det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. 
Dejen æltes, til den er glat og ensartet. Stilles herefter til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.
Dejen slås sammen og hviler ca. 2-3 minutter, hvorefter den vejes af i 75 grams boller. De rulles til aflange pølser, på en længde på ca. 10 cm. og
 lægges på en papirbeklædt bageplade med ca. ½ cm. mellemrum mellem.
Brødene efterhæver i ca. 30 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 200o i ca. 20 minutter.


TIPS: Ved servering afkøles brødene en smule, hvorefter de flækkes næsten helt igennem. Der ligges en  varm pølse heri og den toppes med ketchup, remoulade, sennep, rå og ristede løg, samt AGURKESALAT.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Dennis Stampe Hansen, min dejlige mand
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Hotdogs
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar