mandag den 23. juni 2014

Rabarber boller

Da jeg lavede RABARBER SAFT, nænnede jeg simpelthen ikke og bare smide alt det lækre frasigtede rabarber snask ud. 
Så i bedste STOP-MAD-SPILD-stil, lavede jeg en portion bolledej og kom det deri. De blev lidt grønlige i farven, men smagte rigtig dejligt - lidt ekstra søde.
Rabarber boller.
Ca. 10 stk.
65 g. Smør, smeltet
1 ½ dl. Mælk
½ pk. Gær
1 spsk. Sukker
1 stk. Æg
¼ tsk. Salt
Ca. 500 g. Hvedemel
350 g. Rabarber pulp
Æg, til pensling

Æg og sukker piskes let sammen. Mælken lunes og gæren opløses heri. Derefter blandes den afkølede smør og salt i. Æggemassen og rabarberen vendes i. Og tilslut tilsættes melet. Der skal mel i til dejen, "kun" klister en smule.
Derefter skal dejen hæve til den har den dobbelte størrelse, ca. 1 time. Herefter slås den ned, vejes af på 100 gram og formes til boller. De stilles til efterhævning i ca. 30 minutter, til de igen har hævet til dobbeltstørrelse. Pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 200o C i ca. 15 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Smør
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar