Så i bedste STOP-MAD-SPILD-stil, lavede jeg en portion bolledej og kom det deri. De blev lidt grønlige i farven, men smagte rigtig dejligt - lidt ekstra søde.
Rabarber
boller.
Ca.
10 stk.
65
g. Smør, smeltet
1
½ dl. Mælk
½
pk. Gær
1 spsk.
Sukker
1
stk. Æg
¼
tsk. Salt
Ca. 500
g. Hvedemel
350
g. Rabarber pulp
Æg,
til pensling
Æg
og sukker piskes let sammen. Mælken lunes og gæren opløses heri. Derefter
blandes den afkølede smør og salt i. Æggemassen og rabarberen vendes i. Og
tilslut tilsættes melet. Der skal mel i til dejen, "kun" klister en
smule.
Derefter
skal dejen hæve til den har den dobbelte størrelse, ca. 1 time. Herefter slås
den ned, vejes af på 100 gram og formes til boller. De stilles til efterhævning
i ca. 30 minutter, til de igen har hævet til dobbeltstørrelse. Pensles med
sammenpisket æg.
Bages
ved 200o C i ca. 15 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Smør
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar