lørdag den 20. september 2014

Lækker marmorkage med et twist

En marmorkage er vist en rigtig farmor-kage, men denne udgave har fået et twist af Nutella og citron. Den syrlige citron gør det rigtigt godt, sammen med den fede søde hasselnøddecreme.

Er du ikke til Nutella, kan du istedet smelte noget god mørkt chokolade og komme i. Det vil osse klæde kagen.
Marmorkage med Nutella & citron.
6 - 8 per.
250 g. Smør
200 g. Sukker
2 tsk. Vanillesukker
4 stk. Æg
250 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver

240 g. Nutella
1 tsk. Instant kaffe
1 spsk. Vand, kogende

¾ dl. Citron, saft fra

Smør, sukker og vanille sukker piskes lyst og luftigt. Æggene tilsættes et af gangen og der røres godt mellem hvert. Herefter sigtes mel og bagepulver i dejen og vendes i.
I en ny skål kommes kogende vand, Instant kaffe og Nutella. Halvdelen af dejen røres ud heri. Og i den anden halvdel dej, røres citronsaften i.

Den mørke Nutelladejen kommes i en smurt og meldrysset form - f.x. en sandkageform eller springform på ca. 22 cm i diameter.
Den lyse dej kommes ovenpå, og så kan du, for at få et smukt udtryk i den færdige kage, trække en ske gennem dejen, så de to forskellige farver blandes i et dekorativt mønster.

Bages ved 175o i ca. 60 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://viskalspise.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Hej. Hvor er det sjovt at du også lige har bagt marmorkage - for det er virkelig en lidt gammel, men lækker kage. Min søn på 20 år havde ønsket den :-) venlig hilsen Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette

      :-D ja det var pudsig, for der er ikke mange steder man ser den mere - lidt synd for det er en dejligt kage

      Knus Låvise

      Slet