tirsdag den 16. september 2014

Spidskåls bombe

Hen over sommeren har blomkåls-bomben været yderst populær - Men da jeg faldt over et temmelig godt tilbud på spidskål (til 5 kr. for dette flotte store et af slagsen) bestemte jeg mig for en udgave med dette istedet.

Mit spidskål var temmelig stort, så jeg valgte at dele det - og alligevel havde Manden og jeg mad til 3 dage i denne portion. Men er I flere eller er dit spidskål mindre, behøver du jo ikke at dele det, men i så fald ville jeg stille det på bunden - altså der hvor stokken er og så pakken farsen og bacon om. 

Da jeg lavede min udgave kogte jeg ikke kålen, men det skal den altså - der var liiige rigeligt bid i. Så det er skrevet i opskriften herunder.

Farsen fordeles om spidskålen.

Bacon pakket om farsen og er nu klar til 1 time i ovnen.

Bomben er nu færdigstegt og skyen blev sigtes for urenheder, koges op sammen med en smule fløde, jævnes med en meljævning og smages til. 

Sådan ser det ud på "bagsiden".

Bomben blev serveret med kartofler, skysauce og PICKLES

Spidskåls-bombe.
5 – 6 per.
½ - 1 spidskål alt efter størrelse
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg
2 stk. Æg
2 spsk. Hvedemel
½ - 1 dl. Vand
1 tsk. salt
Peber
2 pk. Bacon, i skiver

De yderste blade fjernes på spidskålet og det koges i ca. 3 minutter i saltet vand. Herefter tages det op, stokken skæresfra og kålen kommes i bunden af et smurt fad.
Til farsen skrælles og hakkes løget. Kødet røres røres sejt med salt. Løg, peber og æg tilsættes og det røres godt. Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød. Den smages til med salt og peber.

Herefter fordeles farsen ovenpå spidskålen i et jævnt lag og dækkes med baconskiverne. Der tilsættes vand i bunden af fadet, som bruges til saucen

Steges i ovn ved 200o i ca. 60 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Kogte kartofler, skysauce og PICKLES
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Hej Låvise

    Det må jeg altså have afprøvet på kæresten... jeg elsker indbagte grønsager :-D

    - Pia

    SvarSlet