Mit spidskål var temmelig stort, så jeg valgte at dele det - og alligevel havde Manden og jeg mad til 3 dage i denne portion. Men er I flere eller er dit spidskål mindre, behøver du jo ikke at dele det, men i så fald ville jeg stille det på bunden - altså der hvor stokken er og så pakken farsen og bacon om.
![]() |
Da jeg lavede min udgave kogte jeg ikke kålen, men det skal den altså - der var liiige rigeligt bid i. Så det er skrevet i opskriften herunder. |
![]() |
Farsen fordeles om spidskålen. |
![]() |
Bacon pakket om farsen og er nu klar til 1 time i ovnen. |
![]() |
Bomben er nu færdigstegt og skyen blev sigtes for urenheder, koges op sammen med en smule fløde, jævnes med en meljævning og smages til. |
![]() |
Sådan ser det ud på "bagsiden". |
![]() |
Bomben blev serveret med kartofler, skysauce og PICKLES |
Spidskåls-bombe.
5 – 6 per.
½ - 1 spidskål alt efter størrelse
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg
2 stk. Æg
2 spsk. Hvedemel
½ - 1 dl. Vand
1 tsk. salt
Peber
2 pk. Bacon, i skiver
De yderste blade fjernes på spidskålet og
det koges i ca. 3 minutter i saltet vand. Herefter tages det op, stokken skæresfra og kålen kommes i bunden
af et smurt fad.
Til farsen skrælles og hakkes løget. Kødet
røres røres sejt med salt. Løg, peber og æg tilsættes og det røres godt.
Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en
passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød. Den smages til med salt og
peber.
Herefter fordeles farsen ovenpå spidskålen i et jævnt
lag og dækkes med baconskiverne. Der tilsættes vand i bunden af fadet, som
bruges til saucen
Steges i ovn ved 200o i ca. 60
minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Kogte kartofler, skysauce og PICKLES
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Hej Låvise
SvarSletDet må jeg altså have afprøvet på kæresten... jeg elsker indbagte grønsager :-D
- Pia
Så kan det KUN blive et hit
SletKnus L