Men en æblekompot kan man altid bruge. Til pandekager, æblekage, morgen mad.....ja jeg kunne helt sikkert blive ved. Men der er ihvertfald ingen grund til at lade de æbler som familien ikke synes er så spændene mere, gå til spilde.
Pssstttt.....det kan osse fryses ;-)
Æblekompot.
400
– 500 g. Æble
½
dl. Vand
1
st. Vanille, korn fra
Evt.
sukker
Æblerne
skrælles, kernehusene fjernes og de skæres i grove tern. Vanillestangen
halvers, flækkes og kornene skrabes ud.
Det
hele kommes i en gryde – jeg havde et par pærer der osse trængte til at blive
brugt, så de blev osse skrællet, kernehuset fjernet og så røg de med i
gryden, sammen med vanillestængerne.
Det
bringes i kog og låg lægges på til frugten er mør. Husk at røre i det et par
gange undervejs. Kompotten smages til med sukker hvis det er nødvendigt – det
var det ikke for mine.
Køles
af og er herefter klar til brug.
TIPS:
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: FASTEDAG NR. 19
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
_______________________________________________________________________________
Kcal udregning af æblekompot.
Pære 58 Kcal pr 100 g
Æble 52 Kcal pr 100 g
Vanille 290
"Gratis": Vand
155
g. Pære 90
418
g. Æble 218
50
g. Vand 0
4
g. Vanille 12
Kcal total
320 Kcal
Mængde total 518
g.
(Kcal total : Mængde total x 100 = pr 100 g )
320 : 518 = 0.617 Kcal pr 1 g.
0.617 x 100
= 62 Kcal pr. 100 g .
Udregning af portionstørrelse:
(Portionstørrelse x Kcal-indholdet i 1 g . = Kcal-indhold i den
enkelte portion)
En portionstørrelse på 120 g., er Kcal indholdet:
120 x 62 = 74,4 Kcal
Ingen kommentarer:
Send en kommentar