lørdag den 11. oktober 2014

MADBLOGGERUDFORDRINGEN #4: Grove torskefrikadeller med spaghetti i tomatpesto

Jeg har debuteret i MADBLOGGERUDFORDRINGEN#4, som denne gang er gået helt i fisk. 
SKAGENFOOD har været så venlige at sponsorer 50 luksus fiskepakker. Vi vidste ikke hvilke der ville lade i vores net, men at det højst sandsynlig kunne blive enten torsk, rødtunge, kulmule, skærising eller kuller. 

Jeg havde selvfølgelig gået og gjort mig lidt tanker om, hvilke retning jeg ville gå i og kom også ret hurtigt på, at indgangsvinklen skulle være børnevenligt eller ihvertfald vi-kan-ikke-lide-fisk-venligt.
For her i Casa Fangel er vi ikke særlig gode til fisk, men fiske-deller er noget af det vi holder rigtigt meget af, derfor blev valget en udgave af disse. 


Jeg fik torsk tilsendt som jeg havde håber på.
Grove torskefrikadeller.
4 per.
350 g. Torskefilet
140 g. Bacon
50 g. Rødløg
50 g. Oliven, sorte, uden sten
50 g. Ost, revet
1 stk. Æg (L)
20 g. Kartoffelmel
20 g. Havregryn, finvalset
½ dl. Piskefløde
1 tsk. Citron, saft fra
1 spsk. Oregano, tørret
Salt
Friskkværnet peber
Olie, til stegning
Smør, til stegning

Baconen steges på en varm pande uden fedtstof til den er sprød, herefter tages den af og afkøles – gem baconfedtet på panden til dellerne skal steges.

Bagefter skal du starte med at kigge torskefileten efter for ben og evt. skind. Fisken skæres i tynde skiver, med en stor kokkekniv, som skæres i små tern. Tilslut hakkes kniven gennem fiskefarsen nogle gange, for en mere ensartede masse. Farsen kommes i en skål.
Hakket torsk, bacon, tomater, løg og oliven er rørs sammen.

Rødløget og oliven hakkes fint. Tomater skæres i tynde strimler, som hakkes i mindre tern Og baconen skæres osse i tern og alle disse ting tilsætte farsen, sammen med ost og æg og røres sammen.
Hvorefter kartoffelmel og havregryn tilsættes, sammen med krydderier, citronsaft og fløde. Farsen røres godt sammen og stilles på køl en halv times tid, så havregryn og kartoffelmel kan suge væsken og konsistensen derved bliver mere farsagtigt. I denne tid vil krydderierne også fordeler sig i farsen.
Æg, ost, mel, gryn, krydderier er tilsat sammen med fløden.

Når den har hvilet, smages den til, ved f.eks. at lave en lille stege-prøve-delle, og når farsen har den ønskede smag, tager du panden med baconfedtet, varmer den op og tilsætter lidt mere smør og olie.
Når dette er varmt, dypper du en spiseske i fedtstoffet og tager en passende skefuld fars og former den ved hjælp af skeen og din hånd. Fortsæt sådan indtil at der ikke er mere kød tilbage i skålen (jeg fik 10 deller af denne portion)

Fiskedellerne steges i ca. 4 – 5 minutter på hver side.Imens fiskefarsen hviler, laves pestoen.
Spaghetti med tomatpesto.
4 per.
30 g. Parmesan
30 g. Græskarkerner
1 ½ - 2 dl. Rapsolie
1 ½ tsk. Hvidløg, tørret
Salt
Peber

400 g. Spaghetti, tørret (eller hvor meget din familie kan spise)

Parmesanen skæres i mindre stykker og kommes op i blenderen sammen med græskarkerner, tomat, hvidløg og 1 ½ dl. olie. Det blendes godt sammen, til det har en god grødet konsistens. 
Smag pestoen til med salt og peber og tilsæt evt. mere olie, hvis du synes den er for tyk.


Spaghettien koges efter anvisningen på pakken i rigeligt saltet vand. Når den er ”al dente” – altså mør men med bid i, hældes vandet fra og pestoen vendes i. Server straks sammen med fiskefrikadellerne og evt. et drys parmesan til pynt. Velbekomme.


TIPS: Lav gerne en dobbelt portion af fiskefrikadellerne - de smager skønt i madpakken på en rugbrødsmad eller i en burger smurt med lidt af pestoen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Pesto ogfrikadellerne er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Jeg brugte mine hjemmelavede SEMIDRIED TOMATER, men orker du ikke dette, kan du sagtens købe nogle soltørrede i dit supermarked.


Pssst: du kan se med her på MADBLOGGERUDFORDRINGENS Facebook side, hvad andre modige madbloggere har udfordret sig selv med. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar