Jeg har udfordret den traditionelle udgave en lille smule i min udgave ;-)
Æblekage.
4
per.
GRØD:
700
g. Æbler
1
dl. Vand
50
g. Rørsukker
1
st. Vanille
KNAS:
50
g. Havregryn
50
g. Rugflager
25
g. Rørsukker
40
g. Smør
CREME:
1
½ dl. Piskefløde
150
g. Skyr
½
st. Vanille
1
½ - 2 spsk. Rørsukker
Citron,
saft fra
Start
med at lave grøden. Æblerne skrælles, skæres i både og kernehuset fjernes.
De kommes i en gryde sammen med vandet og koges møre under låg, ved svag varme –
det tager ca. 20 – 30 minutter. Imens halveres og flækkes vanillestangen og
kornene skrabes ud. De moses ud i lidt sukker for at skille vanillekornene ad.
Stænglerne kommes ned til æblerne og koges med.
Når æblerne er møre tilsættes vanillekornene og den smages til med sukker – jeg kan
bedst lide at min grød ikke er alt for sød. Gryden sættes hen på det varme blus
et par minutter, til sukkeret er smeltet. Grøden hældes over en skål og afkøles.
Til
knasen blandes sukker, havregryn og rugflagerne sammen. Smørret smeltes og når
det er varmt og bruset af, kommes sukkerblandingen på og ristes ved middel
varme. Du skal holde øje med det og rører i det næsten hele tiden – det brænder
nemt på. Når det er blevet gyldent, kommes det til afkøling på en tallerken.
Til
cremen piskes fløden til skum. Vanillestangen halveres og flækkes, kornene
skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret. Det kommes ned til den piskede
fløde, sammen med skyr, blandes rundt og smages til med sukker og citronsaft.
Et
par timer før servering samles kagen, med mindre man som jeg, bedst kan lidt
knasen sprød, så samles den et øjeblik før servering. Men grøden kommes i
bunden af en glas skål, knasen fordeles oven på og der afsluttes med cremen.
Kagen kan evt. pyntes med ribsgele som traditionen foreskriver, eller som jeg
har gjort med pebermyntechokolade-stængler og lidt frysetørret jordbær.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
Grøden er
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar