søndag den 19. oktober 2014

Rugbrødsboller

Der har være stille et par dage, men det startede egentligt af ufrivillige årsager. 

I torsdags fandt vi ud af, hvor dumt og usmart det er, at både internet og tv går over telefonkablet. Der var åbenbart sket en kompliceret kabelfejl og nettet var derfor nede. Vi kunne ikke se tv eller gå på nettet i 22 timer. En meget mærkelig følelse, men vi fandt vores gamle nedpakkede dvdfilm frem og så gik det hele jo alligevel ;-)

Fredag aften kom Mobber og Svigerforælderne til hygge. Vi fik friskbagte lækre bløde BOLLER KUN lavet med almindeligt hvedemel.......Nomnomnom. Vi fik selvfølgelig uanede mængder af smør til, samt forskelligt pålæg. 

Lørdag gik jeg i JULEKALENDER-mode. Og gik igen igen i tænkteboks, så nu mangler jeg kun et par enkelte ting, før alle dage er fyldt ud. Så må næste projekt være at jeg skal igang i køkkenet :-D

Idag holder vi søndag med afslapning. Selv drengene har fundet ud af det er regnvejr og gider derfor ikke ud at gå, de hader at blive våde.....

Har du haft en hyggelig weekend???


Imens drengene har slappet af, har jeg bagt disse lækre rugbrødsboller. Måske de kunne være et nyt indslag til madpakken hos dig og din familie. De er nemme at lave og smager skønt med pålæg i.
Rugbrødsboller.
12 stk.
5 dl. Vand, lunkent
1 pk. Gær
2 stk. Æg (L)
2 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
300 g. Solsikkekerner
Ca. 650 g. Rugmel
60 g. Birkes

Gæren opløses i vandet. Æg, salt, sukker og solsikkekerner røres i. Herefter tilsættes melet af 2 – 3 gange og der røres godt imellem hver tilsætning. Dejen skal være tyk og klistret. Den dækkes til og stilles et lunt sted til hævning i ca. 1 time.

Herefter slås dejen ned og æltes igennem. Nu skal den formes til boller. Det gøres ved at du dypper dine hænder i koldt vand, tager en klat dej, som så formes til boller. De vendes i birkes og sættes på en papirbeklædt bageplade, hvor de nu skal efterhæve i ca. 45 minutter.

Bages ved 200o i ca. 20 – 25 minutter.


TIPS:
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: En reklameavis af en art – husker ikke hvilke
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar