Mobber laver simpelthen de bedste fødselsdagsboller. Ganske almindelig hvide hvedeboller. De opfylder overhovedet ikke tidens trend eller sundhedskravene om mange kerner og fibre, men de smager fantastisk. Og jeg er af den mening, at når man lever sundt til hverdag, skal der indimellem skal være plads til at skeje ud.
Fødselsdagsboller.
1 pk. Gær
2 spsk. Sukker
2 stk. Æg
½ tsk. Salt
Ca.
Æg, til pensling
Æg og sukker piskes let
sammen. Mælken lunes og gæren opløses heri. Derefter blandes den afkølede smør
og salt i. Æggemassen vendes i. Og tilslut tilsættes melet. Der skal mel i til
dejen, "kun" klister en smule.
Derefter skal dejen hæve til
den har den dobbelte størrelse, ca. 1 time. Herefter slås den ned og formes til
boller. De stilles til efterhævning i ca. 30 minutter, til de igen har hævet
til dobbeltstørrelse. Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200o C i ca. 15 minutter.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Jørgensen,
min dejlige mor :O)
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar