søndag den 12. januar 2014

Fødselsdagsboller.


Mobber laver simpelthen de bedste fødselsdagsboller. Ganske almindelig hvide hvedeboller. De opfylder overhovedet ikke tidens trend eller sundhedskravene om mange kerner og fibre, men de smager fantastisk. Og jeg er af den mening, at når man lever sundt til hverdag, skal der indimellem skal være plads til at skeje ud.


Fødselsdagsboller.

Ca. 20 stk.
125 g. Smør, smeltet
3 dl. Mælk
1 pk. Gær
2 spsk. Sukker
2 stk. Æg
½ tsk. Salt
Ca. 1000 g. Hvedemel
Æg, til pensling


Æg og sukker piskes let sammen. Mælken lunes og gæren opløses heri. Derefter blandes den afkølede smør og salt i. Æggemassen vendes i. Og tilslut tilsættes melet. Der skal mel i til dejen, "kun" klister en smule.

Derefter skal dejen hæve til den har den dobbelte størrelse, ca. 1 time. Herefter slås den ned og formes til boller. De stilles til efterhævning i ca. 30 minutter, til de igen har hævet til dobbeltstørrelse. Pensles med sammenpisket æg.


Bages ved 200o C i ca. 15 minutter.








INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Jørgensen, min dejlige mor :O)

FRYSEEGNET: JA

SERVERES MED: -

TIPS & TRICKS: -

ANDET:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar