Men det jeg fik bikset sammen idag, egentlig bare en-vi-tømmer-køleskab-ret, men noget af det bedste hverdags mad vi har fået meget meget længe. Derfor skulle du da osse se det med det samme.
Kønt er det altså ikke på billederne, men det er "Alt i et fad", jo som regel ikke. Men jeg lover dig at SMAGEN er der. Og så den der tzatziki......Nommenomme nom siger jeg bare.
Og vi har rester af det til imorgen. Jeg glæder mig allerede :-D
Farsfad & grønkålstzatziki.
4
per.
900
g. Kartofler
500
g. Svinekød, hakket
100
g. Løg
200
g. Bacon, i små tern
100
g. Grønkål – renset vægt
3
stk. Æg (L)
50
g. Hvedemel
1
dl. Vand
1
½ tsk. Salt, fint
Peber
500
g. Tomater
50
g. Smør
TZATZIKI:
50 g. Grønkål – renset vægt
300 g. Græsk yoghurt, 10 %
2 fed Hvidløg
Salt
Kartoflerne
skrælles og skæres i skiver på ca. 4 mm. De forkoges i ca. 5 minutter i saltet
vand, hvorefter de afkøles og kommes i et fad.
Til
farsen hakkes løg og grønkål fint - det røres sammen med kød og bacon. Salt,
peber, og æg tilsættes og røres ud i farsen. Herefter kommet melet i under
omrøring og derefter væsken. Farsen må gerne være en smule fast i konsistensen
og være en smule oversaltet.
Farsen
fordeles i et jævnt lag henover kartoflerne. Tomaterne skæres i skiver og
fordeles oven på farsen. Smørret fordeles i små klatter på toppen.
Steges
ved 200o i ca. 45 minutter.
Imens fadet er i ovnen laves tzatzikien. Grønkålen hakkes fint og kommes i en skål, sammen med yoghurt. Hvidløget rives heri og det hele røres sammen og smages til med salt.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED:
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar