Så er vi halvvejs til juleaften, det fejre vi idag med en kage. En lidt tung en af slagsen, men meget smagfuld. Det er åbenbart en julekalender-traditionskage, for sidste år fik du også en UDGAVE af denne. Dog helt plain - uden palmin, men med æg og smør.
I år er den lavet på kondenseret mælk og blevet pimpet med masser af lækre nødder og lidt syrlige frysetørrede bær. Og det er den bestemt ikke blevet ringere af.
8
per.
300
g. Chokolade, mørk 70 %
1
ds. Kondenseret mælk
35
g. Smør
12
– 15 stk. Vanille kiks, firkantede
100
g. Blandede nødder – jeg brugte val-, hassel- og pistacienødder
2
spsk. Frysetørrede hindbær
Nødderne
hakkes groft.
Herefter
hakkes chokoladen groft og kommes i en gryde sammen med den kondenserede mælk
og smør. Dette smeltes ved svag varme og under omrøring, til det er en
ensartede blanding.
En
aflang rugbrødsform (ca. 1 ½ l.) beklædes med film og du komme et tyndt lag
chokolademasse i bunden, drys med en håndfuld af de hakkede nødder og lidt af
de frysetørrede hindbær. Afslut med et lag af kiksene. Herefter kommer
du igen et lag chokolade og så nødder, hindbær og kiks. Fortsæt sådan, til der
i alt er 4 lag. Der afsluttet med chokolade, nødder og hindbær.
Filmen
pakkes om kagen og den stilles på køl i minimum 6 – 7 timer.
Når
den skal serveres pakkes den ud af filmen, skæres i skiver.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.femina.dk & www.superbest.dk
FRYSEEGNET:
Det ved jeg faktisk ikke
SERVERES
MED: Kaffe :-D
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ej, hvor er den bare fin og flot med farver i.
SvarSlet- Anne
Tak Anne <3
Slet