fredag den 12. december 2014

Rialamande

Ingen jul uden risalamande, ihvertfald ikke i Casa Fangel......det er en af mine favoritdesserter, måske fordi jeg kun får den til jul :-) 

Men du skal ihvertfald ikke snydes for opskriften på min udgave. Den er med masser af lækker vanille i, smagt til med citrus......uhhhmmmm. 


Risalamande.
4 per.
GRØD:
1 dl. Vand
110 g. Grødris
½ l. Sødmælk
Salt

CREME:
2 ½ dl. Piskefløde
1 stk. Appelsin, skal og saft fra (øko)
½ stk Citron, skal fra (øko)
1 - 2 tsk. Citron, saft fra
2 st. Vanille
3 spsk. Sukker
50 g. Mandelsplitter

Til risengrøden koges vandet op, grødrisene drysses i og koges i 2 minutter. Mælken tilsættes og bringes i kog under omrøring. Varmen sænkes og låg lægges på. Grøden koges i ca. 30 minutter, under jævnlig omrøring. Når grynene er møre tages, gryden af varmen og grøden smages til med lidt salt. Herefter afkøles den. 

Til desserten flækkes vanillestænglerne og kornene skrabes ud. De moses ud i lidt sukker for at skille dem ad. De røres i den afkølede grød, sammen med sukker, mandelsplitter og citronskal i.
Fløden piskes til skum og vendes i forsigtigt. Den smages til med saft fra appelsin og citron og evt. en smule sukker. Stilles på køl et par timer inden servering.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Kirsebærsauce
TIPS & TRICKS:
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar