mandag den 15. december 2014

Julekalenderens låge nummer 15 - Gravad mørbrad med rævesauce

Glædelig 15. december.....Bag dagens låge finder du en opskrift på noget der kunne bruges på julefrokostbordet. Enten i en salat eller blot til brød - begge dele serveret sammen med saucen.

Egentlig havde jeg bestemt mig for, at du skulle have en fiskeudgave her til julekalenderen. Men vi spiser, som skrevet før, ikke særlig meget fisk her i Casa Fangel og det er der helt sikkert mange andre der heller ikke gør. Derfor bestemte jeg mig (faktisk på vej til fiskemanden efter laksen :-D ) for at skifte den ud med en svinemørbrad. Og det har jeg ikke fortrudt, det smager virkelig skønt, er anderledes og meget nemt at lave - det tager bare 3 dage før den er klar, men den er ventetiden værd.


Gravad mørbrad med rævesauce.
Ca. 8 per.
MØRBRADEN:
1 stk. Svinemørbrad – min vejede 600 gram.
75 g. Salt, fint
75 g. Sukker
10 stk. Peberkorn - knust
50 g. Dild, frisk

SAUCEN:
1 dl. Rapsolie
40 g. Farin
100 g. Dijonsennep
30 g. Dild, frisk
Salt
Evt. citron, saft fra

Mørbraden trimmes for fedt og sener. Salt, sukker og peberkorn blandes i en lille skål. Dilden vaskes meget grundigt, tørres og hakkes fint.

Halvdelen af saltblandingen kommes i bunden af et fad, halvdelen af dilden drysses oven på. Herpå lægges mørbraden og oven på fordeles resten af både krydderblandingen og dilden. Fadet dækkes til med film og stilles i køleskab i 3 døgn. Vend mørbraden to gange dagligt.

Efter de 3 døgn er gået, hældes væskes fra og nu er mørbraden klar til at blive skåret i tynde skiver og serveret.

På serveringsdagen laves dressingen: Farin, sennep røres sammen og olien piskes i lidt efter lidt, så det får en tyk og cremet konsistens.
Dilden skylles rigtig godt og hakkes fint – det vendes i dressingen, som smages til med salt og evt. lidt citronsaft.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar