torsdag den 18. december 2014

Julekalenderens låge nummer 18 - Julescones

Glædelig 18. december......



Nu under en uge til juleaften. Er du stresset eller har du tid til at julehygge med familien ???

Her på bloggen juler vi stille og roligt videre. Idag finder du endnu en bageopskrift. En hyggelig en af slagsen. Dette er min jule-udgave af disse lækre let-krydrede "boller". 
Her har du et par hint til, hvad der gemmer sig bag dagens låge:

De skal ikke hæve, da dejen ikke er lavet på gær.
Dejen skal rulles ud og "bollerne" stikkes ud.
I England kan de kaldes for en slags nationalspise, til deres Afternoon tea. 

Har du mon gættet nu hvad vi er ude i idag :-D



Julescones.
Ca. 18 - 20 stk.
100 g. Chokolade, mørk
100 g. Hasselnødder
100 g. Syltet appelsinskal
6 tsk. Brunt bagepulver
1 tsk. Salt
75 g. Sirup
50 g. Olie
250 g. Ymer
Ca. 600 g. Hvedemel
Ymer, til pensling

Chokolade og nødder hakkes groft og kommes i en skål sammen med den syltede appelsinskal. Bagepulver, salt, sirup, olie og ymer tilsættes sammen med melet. Dejen røres sammen – den må gerne være en smule klistret, men er den ikke til at arbejde med, tilsættes der lidt mere mel. Dejen skal ikke æltes meget, blot lige samles.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2 cm. Den stikkes ud med en rund udstikker på 6 cm. i diameter. De lægges på en papirbeklædt bageplade og pensles med ymer.

Bages midt i ovnen ved 225o i ca. 12 minutter


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://viskalspise.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: SMØR
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar