lørdag den 20. december 2014

Julekalenderens låge nummer 20 - Julebrownie med kanelis

Glædelig 20.december.....



Bag dagens låge finder du en dessert. 


Den er tænkt som en ny og utraditionel dessert til juleaften. Måske RISALAMANDEN trænger til en udskiftning ? Eller måske der er nogle, i familien, der ikke bryder sig om ovennævnte ? 

Det gode ved denne opskrift er, at den kan sagtens laves dagen før, så den bare skal anrettes og serveres på den i forvejen ofte travle juleaftensdag.


Julebrownie med kanelis.
6 per.
KAGEN:
200 g. Smør
150 g. Chokolade, mørk
50 g. Farin
3 tsk. Kanel, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
½ tsk. Kardemomme, stødt
1 nip Salt
5 stk. Æg (S/M)
150 g. Sukker
150 g. Hvedemel
50 g. Nougat
50 g. Valnødder
50 g. Hasselnødder
50 g. Mandler
75 g. Abrikoser, tørrede

ISEN:
200 g. Græsk Yoghurt, 10 %
2 dl. Piskefløde
3 stk. Æggeblommer (S/M)
50 g Sukker
2 tsk. Kanel, stødt
1 nip Salt

Til kagen hakkes nødder, mandler og abrikoser groft. Nougaten skæres i små tern. Dette sættes til side.
Smør og chokolade smeltes i en gryde ved svag varme og afkøles herefter til den er lillefinger-varm. Herefter røres farin og krydderier i.

I en skål piskes æg og sukker hvidt og skummende. Hvedemel sigtes i æggeblandingen og vendes forsigtigt i, sammen med chokoladeblandingen, nødder, frugt og nougat.

Dejen hældes i en papirbeklædt bradepande – min var 23 x 33 cm, men jeg synes at den færdige kage var for lav, så brug gerne en mindre form end min.

Brownien bages ved 175o i ca. 25 – 30 minutter.

Når den er færdigbagt afkøles den en smule i bradepanden, hvorefter du forsigtig kan løfte den over på en rist til færdig afkøling.

Til isen piskes æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Imens i en anden skål røres yoghurt, piskefløde, salt og kanel sammen. Dette røres i æggesnapsen og røres i ismaskinen til det er frosset.

Ved servering skæres kagen ud i små firkanter og serveres sammen en kugle is eller to.


TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine, skal du stadig lave en æggesnaps af æg og sukker. Men så også piske fløde til en blød skum, som røres sammen med yoghurt, kanel og salt, hvorefter æggesnapsen vendes i. Så hælder du det i en form og kommer i fryseren. Her skal du røres i isen hver ½ time, de følgende 4 – 5 timer til den er frosset.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: KAGEN: www.dk-kogebogen.dk Alletiders kogebog
ISEN: www.dansukker.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Kagen er bedre dagen efter den er bagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar