Men du skal ihvertfald ikke snydes for opskriften på min udgave. Den er med masser af lækker vanille i, smagt til med citrus......uhhhmmmm.
Risalamande.
4 per.
GRØD:
1 dl. Vand
110 g.
Grødris
½ l. Sødmælk
Salt
CREME:
2 ½ dl.
Piskefløde
1 stk.
Appelsin, skal og saft fra (øko)
½ stk Citron,
skal fra (øko)
1 - 2 tsk.
Citron, saft fra
2 st. Vanille
3 spsk.
Sukker
Til
risengrøden koges vandet op, grødrisene drysses i og koges i 2 minutter. Mælken
tilsættes og bringes i kog under omrøring. Varmen sænkes og låg lægges på.
Grøden koges i ca. 30 minutter, under jævnlig omrøring. Når grynene er møre
tages, gryden af varmen og grøden smages til med lidt salt. Herefter afkøles
den.
Til desserten
flækkes vanillestænglerne og kornene skrabes ud. De moses ud i lidt sukker for at
skille dem ad. De røres i den afkølede grød, sammen med sukker, mandelsplitter
og citronskal i.
Fløden piskes
til skum og vendes i forsigtigt. Den smages til med saft fra appelsin og citron
og evt. en smule sukker. Stilles på køl et par timer inden servering.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES MED:
Kirsebærsauce
TIPS &
TRICKS:
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar