Som inspiration til dagens låge, har jeg tænkt på 2014's vældig populære hverdags-spise, nemlig pulled pork. Men det skulle jo være i en julet udgave, så hvilke ingredienser skulle jeg tage i brug for at opfylde dette krav ???
Hvad er mere julet en and, rødkål, appelsin og hvidtøl ????
Disse 4 ting blev hovedingredienserne i min udgave af "trukket and" med rød coleslaw til.
Lyder det ikke spændende???
Pulled
duck med rød coleslaw.
3
per.
2
stk. Andebryster
3
stk. Andelår
MARINADE:
1
stk. Hvidtøl
1
dl. Appelsin, saft fra
1
stk. Appelsin, skal fra
2
spsk. Akacie honning
1
st. Kanel (ca. 5 cm)
½
stk. Stjerneanis
6
stk. Nelliker, hele
1
tsk. Ingefær, stødt
Chili
Salt
Peber
COLESLAW:
200
g. Rødkål
100
g. Knoldselleri
100 g. Æble
DRESSING:
150 g. Græsk yoghurt, 10 %
100 g MAYONNAISE
Citron,
saft fra
Sukker
Salt
Peber
DAGEN
FØR SERVERING......
Skal marinaden laves: Her koges øl,
appelsinsaft og -skal op, sammen med krydderierne og honning. Marinaden
smages til med chili, salt og peber - den skal være krydret, sød, syrlig og lidt stærk. Herefter afkøles den.
Skindet
fjernes på anden og kødet kommes i en plastpose, hvor marinaden hældes over. Der
slås knude på posen og herefter skal posen ligge
på køl, til marinering, natten over.
PÅ
SERVERINGSDAGEN:
And
og marinade kommes i Crock potten, låget ligges på.
Braiseres
På HIGH i 6 timer.
Når
tiden er gået, fiskes andestykkerne op enkeltvis, evt. ben pilles fra og kødet
trækkes fra hinanden med to gafler. Herefter kommes kødet i en skål, krydres
med lidt ekstra salt, hvis det er nødvendigt. Og 1 dl. af marinaden sigtes ned
i kødet, vendes rundt og er nu klar til servering.
Til coleslawen snittes rødkålen fint, sellerien skrælles og skæres i tændstik-tynde stave, æblerne
skrælles, kernehuset fjernes og de skæres også i tændstik-tynde stykker.
Yoghurt
og mayonnaise røres sammen i en stor skål, smages til med salt, peber, sukker
og citronsaft. Dressingen vendes sammen med de snittede grønsager.
Salaten
dækkes til og stilles på køl. Gerne et par timer. Den smages til inden
servering.
Jeg serverede det i wraps, men en burgerbolle kan osse sagtens bruges. Fordel kød i det valgte brød, sammen med coleslawen og spis.....dig in :-)
TIPS: Har du ikke en Crock pot, kan du sagtens lave det i en Roemertopf eller et tildækket fad i ovnen.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED:
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: Alternativt kan du sagtens bruge en hel and uden skind
Ingen kommentarer:
Send en kommentar