søndag den 21. december 2014

Julekalenderens låge nummer 21 - pulled duck med rød coleslaw

Glædelig 21. december.....



Som inspiration til dagens låge, har jeg tænkt på 2014's vældig populære hverdags-spise, nemlig pulled pork. Men det skulle jo være i en julet udgave, så hvilke ingredienser skulle jeg tage i brug for at opfylde dette krav ??? 

Hvad er mere julet en and, rødkål, appelsin og hvidtøl ????

Disse 4 ting blev hovedingredienserne i min udgave af "trukket and" med rød coleslaw til.

Lyder det ikke spændende???


Pulled duck med rød coleslaw.
3 per.
2 stk. Andebryster
3 stk. Andelår

MARINADE:
1 stk. Hvidtøl
1 dl. Appelsin, saft fra
1 stk. Appelsin, skal fra
2 spsk. Akacie honning
1 st. Kanel (ca. 5 cm)
½ stk. Stjerneanis
6 stk. Nelliker, hele
1 tsk. Ingefær, stødt
Chili
Salt
Peber

COLESLAW:
200 g. Rødkål
100 g. Knoldselleri
100 g. Æble

DRESSING:
150 g. Græsk yoghurt, 10 %
100 g MAYONNAISE
Citron, saft fra
Sukker
Salt
Peber

DAGEN FØR SERVERING......
Skal marinaden laves: Her koges øl, appelsinsaft og -skal op, sammen med krydderierne og honning. Marinaden smages til med chili, salt og peber - den skal være krydret, sød, syrlig og lidt stærk. Herefter afkøles den.

Skindet fjernes på anden og kødet kommes i en plastpose, hvor marinaden hældes over. Der slås knude på posen og herefter skal posen ligge på køl, til marinering, natten over.

PÅ SERVERINGSDAGEN:
And og marinade kommes i Crock potten, låget ligges på.

Braiseres På HIGH i 6 timer.

Når tiden er gået, fiskes andestykkerne op enkeltvis, evt. ben pilles fra og kødet trækkes fra hinanden med to gafler. Herefter kommes kødet i en skål, krydres med lidt ekstra salt, hvis det er nødvendigt. Og 1 dl. af marinaden sigtes ned i kødet, vendes rundt og er nu klar til servering.

Til coleslawen snittes rødkålen fint, sellerien skrælles og skæres i tændstik-tynde stave, æblerne skrælles, kernehuset fjernes og de skæres også i tændstik-tynde stykker.

Yoghurt og mayonnaise røres sammen i en stor skål, smages til med salt, peber, sukker og citronsaft. Dressingen vendes sammen med de snittede grønsager.

Salaten dækkes til og stilles på køl. Gerne et par timer. Den smages til inden servering.

Jeg serverede det i wraps, men en burgerbolle kan osse sagtens bruges. Fordel kød i det valgte brød, sammen med coleslawen og spis.....dig in :-)


TIPS: Har du ikke en Crock pot, kan du sagtens lave det i en Roemertopf eller et tildækket fad i ovnen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: 
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Alternativt kan du sagtens bruge en hel and uden skind

Ingen kommentarer:

Send en kommentar