I kantinen, hvor jeg er i praktik (arbejdsprøvning), laves der hver dag en salatbar med 9 forskellige ting i. 3 af dem er fastlagte til oliven, feta og hytteost. Resten er godt fordelt mellem forskellige salater, bagte og marinerede grønsager, pestoer, dressinger og ligende.
Jeg har fået utrolig meget inspiration til nye måder at spise sæsonens grønsager på og et utal af lækre opskrifter :-D
Denne er en af dem jeg har lavet der, og da jeg ELSKER knoldselleri, skulle den bare laves og deles med dig.
Du kan spise den som tilbehør til kylling, FRIKADELLER eller en bøf. Skulle du have lidt til overs, vil den osse gøre lykke i en salat enten til næste dags madpakke eller aftensmaden.
Bagt selleri med timian.
1
stk. Knoldselleri
DRESSING:
½
bdt. Timian, frisk
2
spsk. Olivenolie
2
spsk. Rapsolie
1
– 2 spsk. Citron, saft fra
1
– 2 spsk. Akacie honning
Salt,
groft
Peber
Sellerien
skrælles og lægges i et fad, hvor bunden er dækket af et tyndt lag groft salt.
Bages
ved 160o i ca. 60 minutter, måske mere. Prik evt. i den med en pillekniv –
du skal kunne trække den ud igen uden modstand. Afkøles herefter.
Imens
laves dressingen. Timianen skylles, dyppes tørre og bladene tages af de grove
stængler. De kommes i en skål sammen med olien. Dressingen piskes sammen og
smages til med citron, honning og peber. Vent med at tilsætte ekstra salt til
sellerien er kommet i.
Når
sellerien er afkølet, skæres den ud i grove tern og vendes sammen med
dressingen. Salaten smages til og serveres.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Cafe WG
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Sikke herligt med inspiration fra arbejdet. Kantinen på mit arbejde har også af og til serveret noget, som jeg siden har prøvet at gøre efter.
SvarSletOg det er jo det fantastiske indenfor madverden, at vi kan inspirere hinanden <3
SvarSletGod weekend
Hej L
SvarSletDet er jo et helt lille kunstværk, du har hængende på væggen. Da jeg forslog B, at sådan et skulle vi også have... skreg han af grin. Mine kogebøger fylder kun små 3 meter, når de står i reolen... ha ha ha. Der skulle godt nok en stor tallerkenrække til :-D
Faktisk har det længe været min plan at sortere i dem, men jeg kan næsten ikke nænne at smide nogen ud (selvom jeg ikke bruger dem). Overvejer at sælge... eller bruge nogen som give-away. Men... tror du, der er nogen, der er interesseret i genbrugs-give-away??
Weekend-hilsen Pia
Haha tak P :-D Jamen jeg har MANGE flere, så der kan blive skiftet ud ind imellem og derved ny "kunst".
SletJeg forstår godt det med at du ikk nænner at kasserer nogle, det gør jeg heller ikk :-D Men en genbrugs-give-away synes jeg lyder som en fed ide, hvis nogle af dem fald i min smag ville jeg helt sikkert deltage :-D
God weekend knus
Det havde jeg nu også på fornemmelsen :-D For hvordan kan man som mad-nørd leve med KUN 11 kogebøger... ha ha ha.
SletDet KAN man heller ikke :-D
Sletjeg har 3 bedroller med løsblade opskrifter der trænger gevaldigt til at blive sat i synstem, mon de nogen siden bliver det :-D