For en dag, da vi måtte aflyse et besøg hvor vi skulle have lave deller af ca. 8 kg. svinekød til hendes fryser, krævede hun en udførlig opskrift, med nøjagtige mål.....også på peber :-D
Så det fik hun selvfølgelig og nu kan hun helt selv lave verdens bedstefrikadeller. Og det kan du også, for opskriften får du lige her
Frikadeller med salat & fynsk kartoffelsalat. |
Frikadeller.
Ca. 13 – 15 stk.
500 g. Hakket svinekød
200 g. Løg
2 stk. Æg (M/L)
8 g. Fint salt
50 vrid på Peberkværnen
50 g. Hvedemel
¾ - 1 dl. Vand
Smør - til stegning
Farsen
røres:
Løgene pilles og hakkes fint. Disse kommes i
en skål sammen med kødet og røres sammen – jeg bruger Kenny min Kenwood
røremaskine.
Æg, salt, peber og hvedemel tilsættes og
røres godt sammen, hvorefter vandet tilsættes, ad et par gange, til farsen har en
passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.
Farsen må gerne hvile inden stegning, men er
ikke et must.
Så
skal dellerne steges:
En pande varmes op og en god klat smør
smeltes heri. Når det er bruset færdig, dyppes en spiseske heri og du tager en
passende klump fars.
Den formes til en kugle ved hjælp af din hånd
og skeen. Farskuglen lægges på panden og du fortsætter på sammen måde med resten af farsen til skålen
er tom.
Frikadellerne steges 4 – 5 minutter på hver
side, alt efter størrelsen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET: Marts 2016
OPDATERET: Marts 2016
Ingen kommentarer:
Send en kommentar