Nå, men jeg havde altså nogle der nåede at blive tørre og kedelige og da jeg er ny i figen-verden, søgte jeg råd i en STOP-MAD-SPILD-gruppe på Facebook, hvad de kunne trylles om til.
Der var rigtig mange gode ideer, en af dem var at bløde dem op i portvin og servere med flødeskum til - hvilket sikkert smager fantastisk, hvis man er til portvin ;-) Men jeg synes om udblødningsforslaget og valgte at bruge dem til nogle af januars salater.
Couscous
med figner & svampe i balsamico.
2 - 3
per.
SALAT:
12
stk. Figner - jeg brugte små spanske
6
stk. Mandarin, saft fra
250
g. Couscous, kogt og afkølet
100
g. Gulerod
75
g. Sugarsnaps
100
g. Tomater, små
75
g. Artiskok hjerter, grillede
DRESSING:
5
spsk. Mandarin, saft fra
5
spsk. Citron, saft fra
5
spsk. Solsikke olie
1
spsk Akacie honning
Salt
Peber
SVAMPE:
200 g. Champignon
1 spsk. Olie
½ dl. Mørk balsamico eddike
Salt
Peber
DAGEN
FØR SERVERING:
Fignerne
skæres i mindre stykker og den hårde stængel fjernes. Mandarinerne halveres og
saften presses ud. Fignerne kommes i en skål og saften hældes over, det stilles
på køl natten over.
Couscoussen (1 dl.) kommes i en skål, 1 ½ dl. kogende vand hældes over, sammen med et drys salt. Låget lækkes på, grynene skal stå og trække i ca. 10 minutter. Herefter kommes de i køleskab til dagen efter.
Couscoussen (1 dl.) kommes i en skål, 1 ½ dl. kogende vand hældes over, sammen med et drys salt. Låget lækkes på, grynene skal stå og trække i ca. 10 minutter. Herefter kommes de i køleskab til dagen efter.
PÅ
SERVERINGSDAGEN:
Til couscoussen skrælles guleroden og skæres i minitern på ca. 2 x 2 mm. Tomaterne skylles og skæres i ¼.
Sugarsnapsene skylles og skæres i tynde strimler på langs. Artiskokhjerterne
skæres i mindre stykker. Alle disse ingredienser vendes sammen i en skål.
Fignerne fiskes op af mandarinsaften (SMID DEN IKKE VÆK - den skal bruges til
dressing) og vendes i couscousen.
Dressingen
røres sammen af mandarinsaft, citronsaft, olie og honning. Den smages til med
salt og peber og vendes i salaten.
Svampene børstes fri for jord og er stokken
med rod fjernes denne. En pande varmes op og olien kommes på. Svampene
tilsættes og svitses til de er gyldne. Herefter tilsættes eddiken og skal nu
koges ind i svampene. Herefter tages de af panden og smages til med salt og
peber.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Grillet kylling
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar