Digestive kiks.
Ca. 40 stk.
250 g. Fuldkornshvedemel
250 g. Smør, blødt
250 g. Havregryn
75 g. Farin (125 g. for en mere sød kiks)
1 tsk. Salt, fint
2 tsk. Bagepulver
1 spsk. Mælk
Det bløde smør skæres i små terninger.
Havregrynene blendes – jeg blendede ikke mine helt fint, men så de stadig havde
en smule struktur, men du kan sagtens blende dem helt fint.
Smør og fuldkornshvedemel røres sammen til
det krummer. Havremel, farin, salt og bagepulver tilsættes
og røres sammen. Herefter tilsættes mælken dråbevis til dejen er samlet og let
klistret.
Dejen pakkes ind i film og lægges i
køleskabet 1 times tid. Den kan sagtens ligge på køl i nogle dage inden du
bager kiksene. I så fald skal du tage den ud af køleskabet en times tid inden du
kan rulle dem ud, da den er blevet meget hård.
Dejen og bordet drysses med mel. Dejen rulles forsigtigt ud til en tykkelse på ca. 3 – 4 mm. Det kan godt være at det er
nødvendigt at flytte rundt med dejen og drysse mere mel under udrulningen.
Herefter trykkes kiksene ud med en rund
udstikker på 5 – 6 cm. i diameter. De flyttes med hjælp fra en palet over på en
papirbeklæde bageplade.
Bages ved 180o i ca. 10 minutter.
Men tjek dem ofte efter halvdelen af tiden er gået, så de ikke bliver brankede.
Når du tager dem ud af ovnen, lad dem blive
på bagepladen i ca. 5 minutter, inden du flytter dem over på en bagerist til
afkøling.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Hverdags mad fra River
Cottage” af Hugh Fearnley-Whittingstall
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar