tirsdag den 3. februar 2015

Pastafad med spinat, tomat & hytteost

En yderst smagfuld, men meget lidt foto-venligt ret - men skidt pyt, du skal have opskriften alligevel, for uhhhhhmmmm den smager bare godt. 

Det var egentlig bare en rod-sammen-ret af hvad jeg nu lige havde indenfor rækkevidde, men Manden har allerede bestilt den igen - det må jeg jo tage som et godt tegn ;-)

Jeg har brugt kyllingefilet, som er skåret i små tern, men hakket kylling ville osse passe fint til.


Vi spiste rester af den MARINEREDE BROCCOLISALAT fra dagen før. 

Pastafad med tomat, spinat og hytteost.
5 – 6 per.
600 g. Spinat, helbladet, frosset
700 g. Cherrytomater
3 fed Hvidløg
400 g. Kyllingefilet
300 g. Pasta, grov
200 g. Hytteost, 4 %
1 ds. Hk. Tomater
3 dl. Vand
2 spsk. Oregano, tørret
2 spsk. Timian, tørret
1 – 1½ spsk. Salt, fint
Peber
Chili
1 spsk. Olie, til stegning

GRATINERING:
200 g. Hytteost, 4 %
50 g. Parmesan ost

Spinaten tøes op – det behøver ikke at drænes, brug gerne vandet. Tomaterne skylles og halveres. Hvidløget pilles og knuses. Kyllingen skæres i små tern på ca. 1 x 1 cm.

Olien varmes op i en gryde og kyllingen brunes heri. Herefter tilsættes hvidløg og tomaterne, som svitses med til de begynder smide saften. Herefter tilsættes spinat, hakkede tomater, hytteost, 2 dl. vand og krydderier – start med 1 spsk. salt. 

Dette røres rundt og bringes i kog. Pastaen røres i, låg lægges på og stilles til siden i ca. 30 minutter. Rør gerne i det halvvejs.

Når tiden er gået, skulle pastaen gerne være lidt mere end ”al dente”. Smag saucen til og er det nødvendigt, så tilsæt det sidste vand. Herefter kommes det hele i et smurt fad ca. 23 x 33 cm. Det toppes med hytteost og fint revet parmesan ost.

Gratineres ved 200o i ca. 20 - 25 minutter.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar