søndag den 1. februar 2015

Marineret broccolisalat

En lidt anderledes form for broccolisalat som vi fik til vores GUDEMÅLTID igår. Den er frisk, sprød og med massere af knas i. Og faktisk smagte den endnu bedre idag, så lav bare en stor portion ;-)


Marineret broccolisalat.
3 – 4 per.
200 g. Broccoli 
50 g. Rødløg
1 stk. Æble – sprødt og syrligt
50 g. Tranebær, tørrede
50 g. Hasselnødder

DRESSING:
3 spsk. Citron, saft fra
2 spsk. Raps olie
2 spsk. Akacie honning
Salt
Peber

De små blade på broccolien fjernes og den skylles. Herefter deles den i mindre stykker - brug også stokken og rives fint. Jeg kørte mit igennem min Moulines rivemaskine.
Æblet skylles, deles i 4, kernehuset fjernes og resten skæres i små tern, ca. ½ x ½ cm. Løget pilles og hakkes fint. Nødderne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Herefter afkøles de og hakkes groft.

Til dressingen piskes citronsaft, olie og honning sammen. Den smages til med slat og peber.

Broccoli, æble, løg, tranebær og nødder kommes i en skål, dressingen dryppes over og salaten vendes sammen. Den må meget gerne stilles på køl et par timer for at trække.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar