Det gjorde jeg ikke, eller ihvertfald havde jeg ikke smagt en, før for en lille måneds tid siden. Der var den nemlig "ugens kage" i kantinen, hvor jeg er i praktik. Den var så saftig og lækker at jeg simpelthen måtte afprøve og servere den her i Casa Fangel.
Der findes et hav af udgaver i opskrift-verdenen, men denne version passede mit temperament bedst - blandt andet fordi der er et forholdsvis stort indhold af rugbrød i.
Og er du ikke til hindbærskum, kan du jo sagtens skifte dem ud med jordbær, brombær eller hvad du lige har lyst til. Bare skummet bliver en smule syrligt, det synes jeg passer bedst til den sødme der er i bunden.
OBS: Bruger du hindbær fra en frosne dagligvarebutik anbefales det at du koger dem op i et minut og hvorefter de afkøles inden brug, for at undgå evt. NOROVIRUS.
Rugbrødslagkage med hindbærskum.
Ca.
10 per.
BUNDE:
6
stk. Æg
150 g. Rørsukker
200 g. Rugbrød
1 spsk. Kartoffelmel
2 tsk. Bagepulver
50 g. Hasselnødder
150 g. Rørsukker
200 g. Rugbrød
1 spsk. Kartoffelmel
2 tsk. Bagepulver
50 g. Hasselnødder
FYLD:
½
l. Piskefløde
300
g. Hindbær – fra frost
40
g. Flormelis
PYNT:
75
g. Chokolade, mørk
Flormelis
DAGEN
FØR:
Bærerne
tages op fra frost.
PÅ
SERVERINGSDAGEN:
Æggene
deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive. Og i en anden skål piskes
blommer og sukker lyst og luftigt.
Rugbrødet
blendes fint og nødderne hakkes groft. Disse blandes sammen med kartoffelmel og
bagepulver, som vendes i sukker og æggeblomme-blandingen. Herefter foldes
hviderne forsigtigt i dejen.
Den
kommes i en springform (24 cm. i diameter), hvor bunden er beklædt med
bagepapir og kanterne smurt.
Bages
ved 180o i ca. 45 minutter, hvorefter den afkøles.
Når
bundene er helt kolde, deles de i 2. Fløden piskes til en stiv skum.
Hindbærerne
moses med en gaffel og vendes i føden, sammen med flormelis. Hindbærskummet
fordeles på den ene bund og toppen lægges ovenpå.
Lagkagen
pyntes først med lidt flormelis, dette fordeles nemmest ved at bruge en fin
sigte. Herefter smeltes chokoladen, som kommes i en lille sprøjtepose og
chokoladen fordeles over hele overfladen.
TIPS:
Bundene kan godt bages dagen før servering, men kagen bliver bedst hvis den
bliver lagt sammen, den dag den skal spises.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.soendag.dk
FRYSEEGNET:
Bundene er
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar