lørdag den 7. marts 2015

Rugbrødslagkage med syrlig hindbærskum

Kender du rugbrødslagkagen ???

Det gjorde jeg ikke, eller ihvertfald havde jeg ikke smagt en, før for en lille måneds tid siden. Der var den nemlig "ugens kage" i kantinen, hvor jeg er i praktik. Den var så saftig og lækker at jeg simpelthen måtte afprøve og servere den her i Casa Fangel.

Der findes et hav af udgaver i opskrift-verdenen, men denne version passede mit temperament bedst - blandt andet fordi der er et forholdsvis stort indhold af rugbrød i. 
Og er du ikke til hindbærskum, kan du jo sagtens skifte dem ud med jordbær, brombær eller hvad du lige har lyst til. Bare skummet bliver en smule syrligt, det synes jeg passer bedst til den sødme der er i bunden.


OBS: Bruger du hindbær fra en frosne dagligvarebutik anbefales det at du koger dem op i et minut og hvorefter de afkøles inden brug, for at undgå evt. NOROVIRUS


Rugbrødslagkage med hindbærskum.
Ca. 10 per.
BUNDE:
6 stk. Æg
150 g. Rørsukker
200 g. Rugbrød
1 spsk. Kartoffelmel
2 tsk. Bagepulver
50 g. Hasselnødder

FYLD:
½ l. Piskefløde
300 g. Hindbær – fra frost
40 g. Flormelis

PYNT:
75 g. Chokolade, mørk
Flormelis


DAGEN FØR:
Bærerne tages op fra frost.

PÅ SERVERINGSDAGEN:
Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive. Og i en anden skål piskes blommer og sukker lyst og luftigt.

Rugbrødet blendes fint og nødderne hakkes groft. Disse blandes sammen med kartoffelmel og bagepulver, som vendes i sukker og æggeblomme-blandingen. Herefter foldes hviderne forsigtigt i dejen.

Den kommes i en springform (24 cm. i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir og kanterne smurt.

Bages ved 180o i ca. 45 minutter, hvorefter den afkøles.


Når bundene er helt kolde, deles de i 2. Fløden piskes til en stiv skum.
Hindbærerne moses med en gaffel og vendes i føden, sammen med flormelis. Hindbærskummet fordeles på den ene bund og toppen lægges ovenpå.

Lagkagen pyntes først med lidt flormelis, dette fordeles nemmest ved at bruge en fin sigte. Herefter smeltes chokoladen, som kommes i en lille sprøjtepose og chokoladen fordeles over hele overfladen.


TIPS: Bundene kan godt bages dagen før servering, men kagen bliver bedst hvis den bliver lagt sammen, den dag den skal spises.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.soendag.dk
FRYSEEGNET: Bundene er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar