fredag den 7. august 2015

Gammeldags æblekage

Weekendguf denne gang, bliver en ganske simpel gammeldags æblekage. Kræver ikke det store forberedelser, nemt at lave og smager altid fantastisk. 

Ha' en dejlig weekend i det danske sommerland :-)

Gammeldags æblekage med makroner.
4 per.
GRØD:
1 kg. Æbler
½ dl. Vand
1 st. Vanille
Sukker
Citron, saft fra

YDERLIGERE:
12 - 16 små Makroner
2 ½ dl. Piskefløde

Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og de skæres i mindre stykker. Vanillestangen halveres og flækkes, kornene skrabes ud.

Vanillekorn og –stang kommes i en gryde sammen med æbler og vand. Dette koges op og småsimre til æblerne er møre og udkogte. Grøden smages til med sukker og citronsaft. Herefter tages den af varmen og afkøles.

Inden servering samles kagen. Grøden fordeles i enten portionsglas eller en stor skål. Makronerne knuses og drysses over grøden. Fløden piskes til skum og anrettes øverst. Æblekagen kan pyntes med frysetørrede bær eller ribsgele.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Min egne opskrift
FRYSEEGNET: Æblekompotten er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar