Ha' en dejlig weekend i det danske sommerland :-)
Gammeldags æblekage med makroner.
4
per.
GRØD:
1
kg. Æbler
½
dl. Vand
1
st. Vanille
Sukker
Citron,
saft fra
YDERLIGERE:
12 -
16 små Makroner
2
½ dl. Piskefløde
Æblerne
skrælles, kernehuset fjernes og de skæres i mindre stykker. Vanillestangen
halveres og flækkes, kornene skrabes ud.
Vanillekorn
og –stang kommes i en gryde sammen med æbler og vand. Dette koges op og
småsimre til æblerne er møre og udkogte. Grøden smages til med sukker og
citronsaft. Herefter tages den af varmen og afkøles.
Inden
servering samles kagen. Grøden fordeles i enten portionsglas eller en stor skål.
Makronerne knuses og drysses over grøden. Fløden piskes til skum og anrettes
øverst. Æblekagen kan pyntes med frysetørrede bær eller ribsgele.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET:
Æblekompotten er
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar