lørdag den 5. september 2015

Æbletærte

Kalenderen siger nu er det september og det betyder efterår. Dette er en af mine yndlings årstider. Jeg elsker æbler, rodfrugter, simremad, stearinlys og hyggen i den mørke tid.

Hvad er mere oplagt end at denne uges weekendguf bliver en ægte klassiker, nemlig en æbletærte. Selvfølgelig med dejlige danske æbler :-)

Med efteråret kommer der ofte osse snue og sygdom. Jeg er en af dem der har været så (u)heldig at have ligget syg med influenza det meste af ugen. Øv med øv på. Det har faktisk været så slemt at mad overhovedet ikke interesserede mig (WHAT !!!) og min computer har osse haft fred i 3 dage, hvor den slet ikke har været tændt. Jeg tror ALDRIG det har været sket før :-P 

Opskriften her har jeg været forbi THE BIG MEOWSKI for at låne. Og jeg vil bare lige sige søde Christina TAK, for dette er nok til dato den bedste æbletærte jeg nogensinde har smagt :-DÆbletærte.
Ca. 10 port.
BUND:
150 g. Smør
150 g. Hvedemel
25 g. Flormelis
2 tsk. Vanillesukker

MARCIPANREMONCE:
75 g. Smør
75 g. Sukker
75 g. Marcipan
3 stk. Æg
1 spsk. Hvedemel

YDERLIGERE:
2 – 3 stk. Æble – jeg brugte 2 store
2 tsk. Kanel

Start med at lave bunden. 
Alle ingredienserne vejes af og æltes godt sammen. Herefter kommes den på køl i ca. 30 - 45 minutter, så dejen kan blive kold.

Imens laver du remoncen. 
Smør, sukker og marcipan piskes sammen, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Og til sidst melet. Remoncen piskes godt sammen, til det bliver en rimelig ensartede.

Æblerne skal ikke skrælles, men de deles, kernehuset fjernes og skæres i tynde både.

En springform (ca. 24 cm. i diameter) smørres godt og pudres med mel. 2/3 dele af tærtedejen trykkes ud i bunden på springformen i et jævnt lag. Den sidste 1/3 bruges til kanter. Dette trykkes op af siden på springformen, så det når ca. 3 cm. op. 

Remoncen fordeles over tærtebunden og der drysses med kanel, brug evt. en lille si. Æblebådene lægges heri i et pænt mønster. For et pænt slutresultat, kan du forsigtig skære kanten på tærten så den bliver lige.

Bages ved 200o i ca. 45 minutter, til den er flot gylden.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  http://thebigmeowski.blogspot.dk
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: Cremefraiche, vanilleis eller flødeskum
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

6 kommentarer:

 1. Ej hvor sjovt, at du har været i gang med at bage min æbletærte, for jeg har faktisk lige bagt den i går :D Vi har haft Christians forældre oppe til kaffe i aften, hvilket var årsagen til, at jeg bagte den. Og ja, den er virkelig lækker. Og så dufter hele huset så skønt, når man bager den. Elsker duften i huset, når jeg bager med kanel <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist et sammentræf :-D Og ja den er virkelig god, har du prøvet den med andre frugter/bær ???

   Uhhhmm ja elsker duften af kanel <3

   Slet
  2. Nej, det har jeg ikke. Men har en anden frugttærte med marcipan, som er højt elsket herhjemme, nemlig hindbærtærten. Den kan anbefales :) Hvis du laver den til en kop kaffe eller lignende, så vælg kaffebordsversionen, den er nemlig lidt sødere en den, jeg laver som en desserttærte.

   Slet
  3. Tak søde den vil jeg lige kigge på <3

   Slet
 2. Mums... den ser jo også fantastisk ud :-D

  Glæder mig du er på benene igen L. 7-9-13 "bank, bank" jeg er sluppet indtil nu, men det fortsætter næppe :-/

  Fortsat god weekend til dig og drengene

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK søde. Jeg overlever da helt sikkert, men det er noget af en omgang jeg har pådraget mig - håber du slipper <3

   God weekend til dig, B og G <3

   Slet