Bag dagens låge finder du opskriften på en lækker hjemmerørt remoulade. Som primært er lavet på grønsager du måske bare alligevel ville have kasseret, så som agurke- og peberfrugt-ender, en blød gulerod og ligende.
Det er en opskrift fra Kantinen, hvor jeg var i arbejdsprøvning sidste vinter. Jeg deler opskriften med dig fordi jeg simpelthen synes at det er en genial måde at få brugt nogle råvarer der ikke kan anvendes på andre måder. Og så smager det samtidig skønt - I love it :-D
Står du og vil lave hjemmerørt remoulade lige nu og ingen hjemmelavet pickles har, så kan det købes i de fleste velassorterede supermarkeder.
100 g. Pickles – vredet fri for væske
65 g. MAYONNAISE
20 g. Sukker
¾ tsk.
Grov sennep
½ tsk. Karry
½ tsk.
Gurkemeje
Salt
Peber
Hver gang du har en rest f.eks. gulerod,
enden af agurken, stokken på hvidkålen og ligende kommer du det i en ren, skoldet og
Atamon- eller alkoholskyllet bøtte eller glas med tilhørende låg. Disse grønsager må selvfølgelig ikke være mugne eller dårlige på andre måder, at de er bløde og runkne betyder intet.
Beholderen skal fyldes med lagereddike, så alle grønsagerne er dækket af eddiken. Hvis de vil flyde ovenpå, kan det være en god ide, at ”holde dem nede” med en tung tallerken.
Det er vigtigt at holde hygiejnen helt i top, så jeg vil anbefale ikke at bruge fingrene, men en pincet når der skal rodes rundt nede i eddiken :-)
Grønsagerne må gerne ligge i eddiken, mindst en uges tid inden du laver remoulade af dem.
Når du vil lave remouladen, så hælder du
eddiken fra og blender grønsagerne groft. Herefter tager du et rent klæde og vrider al væsken ud. Så kommes de i en skål og det er først nu at du vejer dem ;-)
Picklesen røres sammen med de øvrige
ingredienser og smages til. Det opbevares i en lufttæt bøtte og så holder den
sig fint en uges tid på køl.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafè WG
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Smørebrød, hotdogs og andre
steder hvor der bruges remoulade
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Super!!!
SvarSletLige en opskrift for mig :-D
:-D
Slet