fredag den 4. december 2015

Julekalenderens låge nummer 4 - karamelliseret hvid chokolade

Glædelig 4. december :-D


Jeg håber du har haft en lidt bedre start på dagen end vi har herhjemme. Vi vågnede nemlig op til en Cæso der var hævet omkring øjnene, det lignede grangiveligt en omgang nældefeber :-(

Så afsted til Dyrlægen med ham og ganske rigtigt, så var det nældefeber. En mærkelig årstid mente Steffen Dyrlæge. Men Cæso fik et skud Binyrebakhormon og skal være på Medrol-piller weekenden over.

Vi skyndte os hjem på sofaen, tog en lille "morfar" og bagefter så han allerede meget bedre ud. Heldigvis......så jeg er slet ikke så bekymret. Han har jo osse haft det før - heldigvis er det efterhånden 2 år siden sidst.

Bag dagens låge finder du julekalenderes første konfekt. Der er ikke så meget andet at sige end det er drøn lækkert. Og er en af de små ting  du osse sagtens kan bruge til spiselige gaver.
Karamelliseret hvid chokolade med havsalt.
10 stk.
200 g. Chokolade, hvid
2 knsp. Havsalt

Chokoladen hakkes groft og kommes i et ildfast fad.

Bages ved 120o i ca. 60 minutter.

Hvert 10. minut skal du røres i chokoladen. Bliv ikke forbavset over at først bliver den flydende, så klumper den, hvorefter den igen bliver flydende.

Lad den køle lidt af inden du rører saltet i. Bagefter fordeles chokoladen i små folieforme - jeg brugte en lille sprøjtepose til det.  Formene stilles på køl et par timer til chokoladen har sat sig.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.madogbolig.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar